Închide

VIDEO Top 5 superfotbaliști care au jucat la CFR Cluj în ultimii 10 ani

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 23, 2017 1 4710

Vă propunem un top inedit al celor mai valoroși jucători care au evoluat la CFR Cluj în ultimii 10 ani de zile, perioada în care formația „feroviară” a câștigat și cele trei titluri de campioană pe care le are în palmares, evoluând și în Liga Campionilor. Desigur, sunteți invitați să interveniți.
În topul de față ne raportăm la performanțele reușite de cei cinci, la experiența acestora, valoarea individuală și performanțele obținute după plecarea de la CFR. De asemenea, luăm în calcul și formațiile pentru care au ajuns să evolueze cei cinci.

5. Cristian Fabbiani

Transferat pe o sumă record de 2.000.000 de dolari, vârful a impresionat cu fiecare ocazie în care a avut chef de fotbal și nu de nopți pierdute. Un talent rar -de asta l-am inclus în acest top- un atacant puternic cu o tehnică ieșită din comun. Greu de deposedat, extrem de agil-deși cu un gabarit mereu depășit – Fabbiani rămâne unul dintre cele mai exotice și remarcabile prezențe pe scena ligii 1. A fost considerat un eșec, cu toate că de la CFR s-a transferat la două echipe importante ale Argentinei, Newells și River Plate.

4. Juan Culio

Eroul de la Roma. La prima participare în Liga Campionilor, CFR-ul se impunea pe Olimpico contrar tuturor așteptărilor. A fost una dintre serile de neuitat din istoria „feroviarilor”, iar mijlocașul argentinian a fost omul meciului, cu o dublă de senzație. S-a transferat ulterior la Galatasaray, a rămas câțiva ani în Turcia, apoi a semnat cu Deportivo la Coruna. În Spania a mai evoluat pentru Las Palmas și Real Zaragoza. Acum joacă pentru Mallorca, unde e titular incontestabil.

3. Alvaro Pereira

Transferat de la Argentinos Juniors la CFR Cluj în 2008, Alvaro Pereira a devenit în scurt timp unul dintre cei mai buni fotbaliști din România. Evoluții entuziasmante în banda stângă, un fundaș lateral de travaliu, cu o viteză foarte bună, cu calități tehnice peste medie și inepuizabil pe teren, energic, greu de depășit. E vândut după un singur sezon în Gruia la FC Porto pentru 4,5 milioane de euro. Ulterior ajunge la Inter Milano și titular de drept în echipa națională a statului Uruguay.  Palmares? 2 titluri în Portugalia, 2 cupe ale Portugaliei, Cupa ligii, 4 supercupe ale Portugaliei, Cupa UEFA (2010-2011) și Copa America cu Uruguay.

2.  Lacina Traore

Sosit la Cluj la vârsta de 17 ani din Coasta de Fildeș, Lacina Traore a jucat la început pentru echipa secundă a CFR-ului. Promovat la prima echipă, atacantul n-a dezamăgit, devenind unul dintre acei jucători care reușesc să facă ceva din nimic. Fuleu extraordinar, tehnică în regim de viteză, imprevizibilitate. Și cel mai important atuu: vârsta. E ochit de cluburi importante din Europa, însă e transferat de Kuban Krasnodar, apoi e cumpărat cu milioane de euro de Anzhi, după care ajunge la Everton, AC Monaco, TSKA Moscova și Sporting Gijon. Internaționalul ivorian are doar 26 de ani în prezent. Și o carieră lungă înainte. Are 2 titluri de campion cu CFR-ul, 3 cupe, o supercupă, o cupă a Rusiei, cu Anzhi și o Supercupă cu TSKA Moscova. Este, de asemenea, câștigător al Cupei Africii cu Coasta de Fildeș.

 

1. Beto Pimparel

E portar, dar merită, cu prisosință, locul 1. Venit la Cluj din postură de rezervă la FC Porto, Beto a constribuit decisiv la câștigarea campionatului în sezonul 2011-2012. Evoluții unanim apreciate, intervenții salvatoare, spectaculoase, jocuri ireproșabile. Ajunge apoi la Braga, de la Braga e cumpărat de Sevilla și stă încă patru ani în poarta spaniolilor cu care câștigă trofee europene. E titular! În prezent evoluează pentru Sporting Lisabona și se luptă pentru un nou titlu. Palmaresul lui Beto înseamnă patru trofee europene (Două cupe uefa, două Europa League), două cupe ale Portugaliei, o cupă a Spaniei, plus încă două titluri, unul în Portugalia și cel de la CFR Cluj.


Dacă aveți alte propuneri, le puteți scrie în comentarii.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.