Închide

VIDEO Spectacol impresionant în centrul orașului: clujenii au sfidat vremea rece cu sutele, ca să vadă ce le pregătește Opera în următoarea stagiune

CulturăTeatruTop News by Actual de Cluj - sept. 12, 2015 1 588

Spectacol impresionant în centrul Clujului în această după-masă, unde sute de clujeni au sfidat prognoza meteo și temperatura scăzută, ca să asiste la un eveniment de excepție al Operei Naționale din Cluj – pentru prima dată, instituția de cultură a organizat, înaintea stagiunii propriu-zise, un spectacol în care și-a prezentat oferta culturală pentru următorul an.

Sutele de scaune aduse direct în stradă, pe porțiunea din piața Avram Iancu ce leagă semipietonala Eroilor de Calea Dorobanților, s-au dovedit insuficiente pentru clujenii sosiți să vadă spectacolul organizat de Operă: zeci de persoane au rămas în picioare pe laturile pieței ori în spatele scaunelor. Spectacolul s-a bucurat și de o infrastructură remarcabilă – două ecrane LED pe laturile scenei, zeci de lumini deasupra ei și chiar două candelabre, acestora adăugându-li-se și un ecran lat de mari dimensiuni, între scenă și public, unde rulau prezentări ale ariilor ori părților din spectacol ce aveau loc pe scenă. De altfel, acest ecran a fost cel care a înlocuit amfitrionii anunțați – Lavinia Șandru și Octavian Hoandră – care nu au mai venit pe scenă. Motivul, a explicat directorul Operei Florin Estefan, a fost vremea. „Am renunțat la prezentatori din motive de vreme”, a spus el, adăugând că misiunea acestora a fost preluată de ecran.

Să mai spunem că, inedit, spectacolul de operă a debutat cu un concert de filarmonică: orchestra Operei a prezentat Rapsodia Română, de George Enescu.

În încheiere, cu mențiunea că spectacolul continuă și la publicarea acestei știri, vă lăsăm cu câteva mostre din acesta, în cazul în care nu ați putut ajunge – și cu vorbele lui Florin Estefan la deschiderea evenimentului.

Citește și:

Opera deschide stagiunea cu spectacol în aer liber, proiectează în direct primul spectacol în piața Unirii

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare