Închide

VIDEO Scandalul pliantelor false, decis în instanță / Buda a mințit când a spus că i-a exclus pe liberalii care au distribuit pliantele false: „Să-și dea demisia și să recunoască hoția PNL Cluj”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 05, 2023 0 707

Membri ai PNL Cluj erau surprinși (filmați), în 2019, în timp ce distribuiau pliante politice false, cu însemnele USR-PLUS, precum cel din imaginea de jos, în care erau expuse argumente mincinoase privind așa zisele intenții politice ale candidaților USR-PLUS. În imaginile surprinse de reprezentanții USR au fost identificați doi membri liberali, ambii cu funcții politice în PNL Cluj, Cristian Ciuta – la vremea respectivă liderul Tineretului Național Liberal (TNL) Cluj și Alexandru Piticar – vicepreședintele TNL. După apariție scandalului în presă, președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a transmis public că cei doi vor fi excluși din partid, lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, cei doi au fost recompensați ulterior chiar cu funcții/poziții administrative.

Reprezentanții USR Cluj arată că au obținut verdictul în instanță în privința încălcarea legii prin distribuirea acestor pliante mincinoase și îi cer lui Daniel Buda să admită hoția liberalilor clujeni și să-și dea demisia din funcția de președinte.

sursa foto: USR Cluj

„Procesul pliantelor false s-a încheiat și PNL a încălcat legea! USR cere demisia de onoare a președintelui de atunci a PNL Cluj, Daniel Buda, care este încă în funcție, precum și excluderea din PNL, reală de data aceasta, a celor surprinși în fapt: consilierul județean PNL Cristian Ciuta și Alexandru Piticar”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții PNL Cluj.

În campania din 2019, Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

Liderii PNL Cluj au declarat public că cei doi au fost sancționați cu excluderea din partid.

„Un an mai târziu, nu numai că nu au fost excluși, dar Alexandru Piticar e referent în Primaria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciută este consilier județean PNL. PNL a arătat că cinstea, onestitatea și verticalitatea nu au loc în organizația lor și că cei care încalcă legea pentru partid sunt promovați. USR Cluj și-a apărat onoarea în justiție și, după un lung proces, astăzi instanța a constatat încălcarea de către PNL Cluj și cei doi a dreptului la imagine şi prestigiu prin utilizarea semnului electoral al Alianţei 2020 USR PLUS pe fluturaşii întocmiţi şi distribuiți. PNL, consilierul județean și colegul său de partid său vor plăti daune morale și cheltuielile de judecată și sunt obligați să prezinte scuze publice prin comunicat de presă și publicarea într-un cotidian de răspândire naţională. Hotărârea nu este definitivă”, se precizează în informarea USR Cluj.

Reprezentanții USR PLUS mai spus că așteaptă ca PNL Cluj să ia foarte în serios faptul ca o instanță de judecată din Cluj a confirmat faptul că PNL a efectuat acte nelegale, că PNL încalcă legea: „Cerem demisia președintelui PNL Cluj, Daniel Buda și excluderea reală a lui Alexandru Piticar și Cristian Ciuta sunt un minim pe care partidul ar trebui să îl facă la acest moment dacă dorește să își mai spele imaginea în fața clujenilor”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.