Închide

VIDEO Rusaliile au strâns mii de credincioși în centrul Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 04, 2017 1 585

Tradiționala procesiune de Rusalii organizată la Cluj a împânzit străzile din centrul orașului de preoți și mii de credincioși ortodocși. Toți au serbat print-un marș simbolic pe un traseul stabilit Biserica dar au militat și pentru mediul înconjurător și roadele pământului.

Coloana de preoți a fost condusă de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț iar cortegiul format din preoți și credincioși a mărșăluit în 4 iunie, după amiaza, pe traseul Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii prin faţa Catedralei „Sfântul Mihail” – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu și înapoi în fața catedralei. E al șaptelea an consecutiv în care arhiepiscopia ortodoxă din Cluj-Napoca organizează în centrul orașului o  procesiune de Rusalii. La finalul manifestării, Înalt Prea Sfinția Sa Andrei Andreicuț a militat pentru ca toți credincioșii să devină misionari ai lui Hristos și ai bisericii.

În această zi de 4 iunie, de Rusalii, se marchează Pogorârea Sfântului Duh peste apostoli şi ziua când a fost alcătuită prima comunitate creştină, nucleul Bisericii de mai târziu. „Această procesiune reprezintă o trăire mai deplină a sentimentului comuniunii şi manifestarea Bisericii în plinătatea ei, în marele pelerinaj spre Împărăţia lui Dumnezeu”, a ținut să transmită și purtătorul de cuvând al Mitropoliei Clujului, Vadului și Feleacului, părintele Bogdan Ivanov.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare