Închide

VIDEO România depășește ,,borna” 1000 de kilometri de autostradă cu lotul Nurol de pe A 3 -Transilvania. Filmare completă cu lotul de autostradă care se deschide la toamnă

Economie by Actual de Cluj - iul. 24, 2023 0 133

România va depăși ,,borna” 1000 de kilometri de autostradă și drum expres în această toamnă, lotul Nurol de pe Autostrada Transilvania urmând să fie, cel mai probabil prima inaugurare de autostradă din 2023. Lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău (14 km.) este la aproape 90 % execuție și ar putea fi inaugurat în septembrie dacă se rezolvă rapid descărcarea provizorie de la Marca (detalii aici). Aprox. 80 % execuție este și lotul 2 de pe Autostrada A 0 Sud (16 km.), iar Alsim Alarko poate deschide în câteva săptămâni măcar 10-11 kilometri între DN 6 Bragadiru și DN 5 Jilava, întreg lotul 2 până la Vidra (Berceni) fiind condiționat de mobilizarea Alsim Alarko pe Lotul 1. Contractul pentru lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău (13,55 km.) a fost semnat cu Nurol în septembrie 2020 pentru 384 milioane de lei, o durată de proiectare de 6 luni și 18 pentru execuție. Lotul include 13 pasaje și poduri, nodul rutier de la Nușfalău și o parcare de scurtă durată. Lucrările au început în iulie 2021 (Autorizație de Construire parțială). Constructorul Nurol a avansat luna septembrie pentru deschiderea circulației, potrivit informațiilor care completează clipul postat pe YouTube.

România are o rețea de 995 de kilometri de autostradă și drum expres, iar borna de 1000 de kilometri va fi atinsă și depășită în această toamnă, arată economedia.ro.

O filmare completă cu cel mai avansat lot de autostradă din România a fost publicată pe Canalul YouTube Cristian Marius Man :

Spre Cluj-Napoca, Lotul Nurol se continuă cu lotul Nușfalău – Poarta Sălajului (lotul Meseș) cu licitație suspendată, iar spre vama Borș 2 lotul cu viaductul Suplacu de Barcău este în analiză oferte. În 2024 ar putea să fie deschis și lotul Zimbor – Poarta Sălajului, lotul UMB de 12 km., acum la aprox. 30 % execuție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu