Închide

VIDEO Proteste împotriva restricțiilor. Două mitinguri la București. Sute de oameni au scandat și în centrul Clujului „jos certificatul verde” sau „jos dictatura”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 02, 2021 0 810

Câteva mii de persoane au protestat la București, în Piața Victoriei și în Piața Universității împotriva disctaturii medicale. Cîteva sute de pesoane s-au strâns și la Cluj-Napoca la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor ca să protesteze împotriva restricțiilor. Oamenii au scandat „Nu suntem cobai”, „Jos certificatul verde” sau „Jos dictatura”.
Protestul din Cluj-Napoca a început la ora. 16.30 și a fost anunțat printr-un event postat pe Facebook: „Adunare publică în Cluj-Napoca de la ora 16:30, la Monumentul Memorandiștilor, sâmbătă, 2 octombrie, pentru «Respingerea certificatului verde care ne restricționează drepturile și a restricțiilor care subminează economia și care produc o segregare în societate»”. Oamenii s-au adunat la Monumentul  Memorandiștilor și au scandat împotriva restricțiilor impuse de Guvern și a impunerii vaccinării prin introducerea certificatului verde. În centrul Clujului s-au adunat câteva sute de oameni.

La Cluj-Napoca s-a purtat chiar și mască de cei care s-au alăturat acțiunii de protest. Cei care au participat la manifestare au solicitat public studii care să prezinte că masca te protejează cu adevărat de virus și au scandat împotriva purtării ei în aer liber. S-a mai scandat „Nu mă vaccinez” sau „Libertate fără certificate”.

(sursă foto: Viola Torok Facebook)

S-au alăturat protestului și Partidul Alternativa Dreaptă din Cluj. Președintele Adela Mârza a motivat că certificatul verde e neconstituțional. Ea a purtat mască la protest.

De asemenea, președintele PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu a postat un video cu protestul din Cluj.

Două proteste au fost inițiate în 2 octombrie la București  împotriva restricţiilor impuse de autorităţi. Primul a început în Piaţa Victoriei unde s-au strâns câteva mii de persoane cu steaguri tricolore au reclamat dictatura medicală și au cerut libertate. ”Avem imunitate, fără paşpoarte”, ”Libertate”, ”Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi” – au strigat protestatarii. Oamenii au solicitat renunţarea la certificatul verde şi au scandat că nu vor impunerea vacinării, susţinând că aceasta nu este o soluţie. Protestul din Piața Victoriei a organizat de Asociaţia Calea Neamului, Asociaţia NEAMUNIT, Asociaţia Alianţa Părinţilor, Grupul Civic Starea de Libertate şi Grupul Civic Legitimă Apărare.Cel de al doilea a început în Piaţa Universităţii fiind organizat de AUR.  Cele câteva mii de persoane adunate aici au scandat împotriva Guvernului şi au cerut demisia Executivului. Oamenii se declară împotriva restricţiilor, a certificatului verde şi anunţă că nu vor să se vaccineze cu forţa. S-a anunțat unirea celor două acțiuni de protest. Cei din Piața Universității au pornit în marș către Piața Victoriei pentru a face cel mai mare protest din ultima perioadă. S-a estimat că în București protestează în jur de 7000 de oameni, în total.

În urma primului dintre proteste s-a formulat și o listă de revendicări:

1) Solicităm autorităţilor renunţarea urgentă şi definitivă la folosirea “certificatului verde” Covid pe teritoriul României.

2) Cerem ridicarea imediată a stării de alertă, care a fost prelungită în mod nejustificat şi nefundamentat din luna mai 2020 până în prezent, asigurând un cadru propice pentru numeroase abuzuri ale autorităţilor şi încălcări de drepturi ale cetăţenilor, care trebuie să înceteze.

3) Solicităm autorităţilor oprirea tuturor măsurilor de segregare a populaţiei României pe criterii medico-sanitare.

4) Solicităm autorităţilor renunţarea la orice formă de impunere directă sau indirectă a vaccinării obligatorii de orice tip.

5) Solicităm autorităţilor să promoveze şi să permită utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente în stadiile timpurii ale infecţiei cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.

6) Solicităm autorităţilor oprirea tuturor măsurilor abuzive şi discrimitatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal MAI, personal ISU, cadre didactice, studenţi, etc).

7) Solicităm menţinerea deschise, cu prezenţă fizică, a tuturor unităţilor de învăţământ, de la cel preşcolar până la cel universitar, fără mască obligatorie, fără constrângeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi şi studenţi, certificat verde pentru profesori, etc).

Solicităm autorităţilor renunţarea imediată la măsurile restrictive, dovedite inutile şi ineficiente, care afectează activitatea unor sectoare întregi din economie, atât la nivelul angajatorilor, cât şi al angajaţilor.

9) Solicităm autorităţilor să asigure accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate al tuturor cetăţenilor, fără a transforma spitale întregi în unităţi dedicate covid – măsura care duce la creşterea dramatica a mortalităţii în rândul pacienţilor care suferă de alte afecţiuni grave, acute sau cronice.

10) Solicităm autorităţilor reglementarea strictă şi plafonarea urgentă a preţurilor la energie şi gaze, a căror creştere explozivă poate afecta serios nivelul de trai al multor cetăţeni Români, pe fondul inflaţiei, crizei economice, şi apropierii sezonului friguros.

11) Solicităm Guvernului României şi tuturor autorităţilor statului Român sa înceteze adoptarea şi aplicarea unor măsuri şi restricţii abuzive şi nelegale, care, sub pretextul pandemiei, încalcă Constituţia României si drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor Români.

12) Solicităm cu fermitate ca cele trei puteri din stat (Executivă, Legislativă şi Judecătorească) să respecte Constituţia României şi să îşi respecte cu stricteţe toate atribuţiile, responsabilităţile şi regulamentele specifice de funcţionare.

 

sursă foto: Cluj Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu