Închide

VIDEO O altfel de petrecere din Cluj care a strâns 3000 de participanți și a făcut și șoferii de pe mini-autostrada de la Cluj să particepe activ

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 20, 2015 0 491

Porțile deschise de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, la pachet cu show-ul aerian pregătit de ziua aviației și vizita ministrului Apărării Mircea Dușa au adunat, duminică, circa 3000 de persoane care au fost prezente la eveniment.


Show-ul aviatic de la Câmpia Turzii a început, ieri, după 10.30 cu un spectacol al avioanelor ultra-uşoare, acrobații în aer şi avioanele aparţinând Aeroclubului României. Spectacolul a continuat cu exerciţii demonstrative ale avioanelor de luptă MIG-21 Lancer, elicopterelor IAR-330, avioanelor YAK – 52 şi IAR-99, aparţinând Şcolii de Aplicaţii a Forţelor Aeriene, informează Mediafax.

„În cadrul show-ului au executat câteva exerciţii demonstrative şi avioanele americane F-15 C Eagle, care în această perioadă se află la Baza 71 Aeriană în cadrul exerciţiului româno-american, Dacian Eagle 2015, iar programul s-a încheiat cu o scenă de război realizată de militarii forţelor terestre. La evenimentul de la Câmpia Turzii a participat şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, care le-a urat „La mulţi ani” militarilor români şi a precizat că, luni, când se sărbătoreşte oficial Ziua Aviaţiei Române, se va afla într-o vizită de lucru în Portugalia, unde se va întâlni cu piloţii români aflaţi în pregătire pe avioanele F16”, mai informează aceeași sursă.

Potrivit informațíilor furnizate de Baza Militară 71 din Câmpia Turzii, evenimentul organizat duminică s-a bucurat de prezența a aproximativ 3000 de oameni. De altfel, autostrada Gilău-Câmpia Turzii a fost blocată ieri și se mergea în coloană, iar șoferii contemplau formațiile de avioane de pe cer. Cine a plecat de dimineață a fost norocos și a ajuns din Cluj-Napoca la Câmpia Turzii în 35 de minute. La ora zece coloana pe autostradă era deja de 10 kilometri. „Noi am mers pentru piticul nostru. Primul miting aviatic la un an și opt luni. Și a merit. A fost minunat”, a spus Rebeca Cristina, unul dintre participanții la mitingul aviatic de la Câmpia Turzii.


Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene a fost celebrată, duminică, în toate bazele militare ale aviaţiei, respectiv la Bacău, la Kogălniceanu, la Câmpia Turzii, la Timişoara şi la Bucureşti.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu