Închide

VIDEO Noul parc de aproape 4,2 hectare din Florești urmează să intre în șantier/Primăria a semnat contractul cu firma care a executat baza La terenuri din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 16, 2023 0 3448

Garden Center Grup și Ro-Verde Landscaping au câștigat contractul de proiectare și execuție pentru noul parc pregătit în comuna Florești, pe strada Tăuțiului pentru peste 17,1 milioane de lei, fără TVA. Primăria Florești a anunat că a semnat contractul chiar în 16 mai cu firmele din portofoliul omului de afaceri Ioan Oltean, firme care execută mai multe parcuri și în Cluj-Napoca. Potrivit contractului, după emiterea ordinului de începere, companiile trebuie să livreze în maxim 2 luni documentația tehnică, urmând ca Primăria să verifice și să emită autorizația de construire în maxim 1 lună. Șantierul este preconizat să dureze 13 luni.
Proiectul pentru transformarea zonei fostului poligon de pe strada Tăuțiului implică amenajarea unui teren de peste 4,7 hectare într-o zonă pentru practicare sportului și agrement. Acesta include o pistă de role (cu două culoare, dintre care unul pentru viteză), o zonă pentru sport în aer liber (un teren de tenis cu gradene, un teren de baschet, un teren de volei, 4 terenuri de badminton, un teren de squash, un teren pentru mai multe sporturi, cu tribune pentru spectatori. Parcul va avea dotări moderne, alei și zone verzi generoase, chiar și o zonă de parc de aventură.
(simulări parc, sursa – primariafloresti.ro)
„Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție a noului parc multifuncțional din Florești.  Sportul este esențial pentru orice comunitate, cu atât mai mult pentru cea mai tânără localitate din țară, Florești.
Parcul multifuncțional de pe str. Tăuțiului, a cărui construcție va avea o suprafață de 4,2 hectare va avea terenuri și zone pentru practicarea mai multor sporturi, integrate într-o zonă cu multe spații verzi si alei de promenadă. Parcul multifuncțional are termen de finalizare 16 luni”, a arătat, în 16 mai, primarul din Florești, Bogdan Pivariu.
Contractul a fost semnat cu asocierea Garden Center Grup și Ro-Verde Landscaping la valoarea de peste 17,1 milioane lei, fără TVA. Firmele din portofoliul omului de afaceri Ioan Olteanu, supranumit de media părintele spațiilor verzi din capitală, au executat și baza sportivă La Terenuri din Cluj-Napoca și în prezent derulează contracte de realizate a altor două parcuri din oraș (14 iulie și Parcul Obseervator). După semnarea contractului, urmează ca Primăria să dea ordinul de începere. Contractul va începe cu faza de proiectare pentru care teremul de vivrare fizat este de maxim 2 luni. După aceea, Primăria are terem o lună să verifice și să emită autorizația de construire, după care urmează efectiv șantierul de execuție. Potrivit contractului, teremenul de lucrări este de 13 luni, urmând ca în 2024 acest parc să fie realizat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu