Închide

VIDEO Mii de clujeni la Opera Aperta, în centrul Clujului

Cultură by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 899

Asistență de proporții în această seară la spectacolul de operă în aer liber La Traviata din centrul Clujului: în picioare au stat cam tot la fel de mulți clujeni câți au reușit să prindă scaune în țarul ce a acoperit jumătate din punctul 0 al orașului, Piața Unirii.

Spectacolul e pus în scenă de soliștii de la Opera Națională din Cluj-Napoca, acompaniați de orchestra instituției de cultură, în închiderea stagiunii – mâine seară e programată ultima producție din stagiune, spectacolul de balet Zorba.

Bugetul celor două producții e e aproximativ 400.000 de lei, bani foarte puțini, consideră directorul Florin Estefan. “De exemplu la concertul lui Andrea Bocelli de la Cluj din weekend doar scenotehnica ;i sunetul au costat 200.000 de euro. Aici sunt două producții, cu decoruri, coregrafie, captat sunet în timpul mișcărilor, orchestra în fosă,  corul – e mult mai complex decât ce a fost acolo. După concertul lui Bocelli, la cum a sunat, eram fermecat, a sunat impecabil. Și sunt frustrat că sunt legat de mâini și de picioare și nu am asemenea sprijin să fac cu Opera ca ei. Dar cine știe, de la an la an cu bugete mai mari poate vom ajunge și noi să facem la fel ca cei din mediul privat”. “Sunt bani care în străinătate se dau pentru un singur cântăreț, un onorariu, aici se fac două spectacole, cu zeci de oameni, că piața e mare, așa că ce fac ei nu sunt minuni cu banii aceștia, sunt mai mult decât minuni”, completează și tenorul Ștefan Pop, cel care ține capul de afiș al producției din această seară.

Mai exact bugetul e de 462.125 lei, din care 350.000 de lei sunt bani publici de la Consiliul Local – și jumătate din buget e montarea scenei, 268.000 lei.

actualdecluj.ro a transmis în direct pe pagina sa de Facebook imagini cu atmosfera de la fața locului:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu