Închide

VIDEO Incendiu puternic la Iulius Mall, într-un spațiu de preluare a mărfii. Zona Auchan, evacuată

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 09, 2023 0 1428

Incendiu puternic într-un spațiu de preluare a mărfii la Iulius Mall, unde erau depozitate mai multe materiale.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar oamenilor li s-a recomandat să părăsească zona fiindcă este foarte mult fum în parcare și în anumite locuri. Incendiul a fost stins după mai bine de o oră. Ca o măsură de precauție, în perimetru au fost trimise și două ambulanțe, una de la SMURD și alta de la Serviciul Județean. Deocamdată nu au fost persoane care să solicite ajutor.

„Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de siguranță. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă o autospecială (numărul ajungând la 4 -n.r.) de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca”, a transmis ISU Cluj.

Imagini ISU Cluj:

UPDATE. Reacția Iulius Mall

Operatorii Iulius Mall au transmis că implementează măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.

Redăm, în continuare, precizările Iulius Mall:

„În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.
Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat. Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii. Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului. Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice”, susțin reprezentanții Iulius Mall.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare