Închide

VIDEO Cum se construiește o autostradă: Lecția dată de un constructor român pe unul din tronsoanele dificile de pe Autostrada Transilvania, în Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 26, 2022 0 313

Românii de la UMB și-au turat motoarele pe tronsoanele pe care lucrează de pe Autostrada Transilvania, iar imaginile surprinse de-a lungul anului arată mobilizarea impresionantă pe un tronson dificil și cu mai multe alunecări de teren pe traseu.

Vorbim practic de prima autostradă care beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR) – circa 42 de kilometri de autostradă care încep din zona Nădășelu, acolo unde se termină actuala Autostrada Transilvania în apropiere de Cluj-Napoca, și continuă până la Zimbor și mai departe la Poarta Sălajului.

Este un lot spectaculos, dar și dificil de construit în terenul instabil de pe dealurile transilvănene.

Aici UMB a intrat rapid în teren încă de la începutul lui 2021, iar lucrările au avansat binișor, în ciuda numeroaselor probleme cu alunecările de teren ce au impus regândirea traseului în unele poziții.

În 2022 constructorul a continuat în ritm susținut lucrările, iar imaginile video surprinse de-a lungului anului arată dimensiunea efortului din teren, arată hotnews.ro.

Un utilizator al forumului peundemerg.ro, Cristian Marius Man, a pus cap la cap filmări surprinse de-a lungul celor doi ani de construcție și a realizat un mini documentar-rezumat cu și despre lucrările ce au loc pe sectorul Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului:

Deși constructorul a arătat că poate și vrea, relieful dificil și inabilitatea autorităților de la drumuri de a lua decizii în timp util au făcut ca acest proiect să nu poată fi finalizat nici măcar parțial în anul 2023. Asociația Pro Infrastructura, care a vizitat recent tronsonul, spune că poate abia în a doua jumătate a lui 2024 vom vedea o deschidere de trafic.

„V-am tot spus în 2022, în numeroase rânduri, că mobilizarea excelentă a celor de la UMB ne dădea speranțe că pot termina șantierul în 2023, cu o condiție: CNAIR să aprobe rapid două modificări de soluții tehnice în zone cu alunecări masive (Nădășelu, la cimitir, și în apropiere de Topa Mică).”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare