Închide

VIDEO Cum arată din dronă șantierul noului Parc Observator amenajat de Primăria Cluj prin exproprierea unui teren pe care se doreau blocuri /”Mai avem mult de așteptat până „OSĂ” fie umbră/Peisagist: „Groaznic de elegant”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 23, 2023 1 580

O filmare realizată cu drona arată noul Parc Observator care se amenajează pe un teren de 1,2 hectare în cartirul Zorilor ca o zonă colorată, având în vedere noile amenajări executate, însă fără vegetație. „Mai avem mult de așteptat până când „OSĂ” fie umbră”, arată clujenii care mai spun că lucrările sunt deja întârziate dar și că s-a renunțat la multă vegetație de pe amplasament, în favoarea „griului” preferat de Primărie.
Din dronă, Parcul Observator arată cam așa:
(sursa: Dan-Cristian Lenghel)
Despre noua zonă verde, clujenii arată că e cam gri. „Griul e preferatul Primăriei” (Stelian Galos), însă nu orice fel de gri ci cel creat cu milioane de euro („Parc de minim 35 milioane de euro” – Român Cătălin). „Trebuia să fie gata în luna iulie, are deja 3 luni întârziere de la termen. Mai mult de un an de zile pentru o lucrare atât de simplă, te doare mintea, se poate orice pentru „protejații” Primăriei” (Bukovsky Sz). „De la ” platanii” lui Boc veți avea umbră peste 30 de ani” (Kun Sanyi). „E frumos și îl așteptăm, dar nu avem cum să ajungem la el. Pe colț există o benzinărie în jurul căreia nu există trotuare și nici trecere de pietoni, trebuie să fugim printre mașini pentru a trece.” (Peter Neamțu). „Umbră a fost, dar s-a tăiat.” (Gheorghe Gheorghe) „Puteau păstra și integra în noul parc câtiva din arborii mai mari existenți (sălcii, nuci..). Asta e…” (Tudor Turcu 
„Terenul ăla avea o salcie mare care putea fi păstrată în parc…” (Stoica Nicolae Bogdan)

„Groaznic de elegant”. (Nicolas Triboi)
May be an image of 4 people and grass
„Peste tot prin lumea asta civilizată, că tot facem referire la lumea asta civilizată și acolo ne raportăm, copacii mari se păstrează. Nu înțeleg cum de la primăria Cluj nu există consilieri de mediu și cum ciobanii ăștia taie tot în Cluj și înlocuiesc cu puieți de platani. Oare la Răchitele numai puieți de platani or fi pe dealurile alea? Nu știu, parcă nimic nu mai iese ca lumea în Clujul ăsta. Prea multe „afaceri”, prea multe „învârteli”, prea multe studii de fezabilitate, un pod se face în 6-7 ani, un parc în vreo doi, de pasaje gen Tăietură ce să mai vorbim? Da’ bani se cheltuie la greu…” (Alex Borza) „Parcă nu „s-a scăpat” așa mult beton” (Doru Alexandru). 

După ce a apărut filmarea cu drona în 20 0ct0mbrie, Primăria a anunțat că în prezent în acest parc se montează gazon și se fac pregătiri pentru sezonul de plantări – 188 de arbori și 244 de arbuști care urmează să fie puși în viitorul parc.

„Se lucrează în continuare la amenajarea terenului – terasamente, spații verzi, pavaj, pozat cabluri, instalații electrice etc. Obiectivul va fi finalizat până la finalul anului.
Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sunt amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.
Proiectul mai cuprinde:
– zonă cu fântâni pavimentale
– loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,
– zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
– zonă de fitness
– zone de promenadă și piste pentru biciclete
– sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune
– grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
– parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video.
Proiectant-executant: Asocierea Garden Center Grup SRL (lider) – Ro-Verde Landscaping SRL și subcontractant SC Street Lighting SRL (subcontractant)”, a mai arătat primarul Emil Boc.

Un comentariu

  1. Situatie tipica in Cluj-Napoca; se incepe ceva si nu se finalizeaza niciodata. S-a anuntat cu surle si trambite ca lucrarile de pe malul Somesului intra in faza de receptie finala, dar cel putin 25% nu sunt finalizate sau nu sunt corespunzatoare. Ba mai mult au distrus jumatate din Parcul Rozelor si asa l-au lasat.

Scrie un comentariu

Articole similare