Închide

VIDEO Copacii plantați în Parcul Feroviarilor, doborâți în urma unei furtuni de câteva zeci de minute/ Ce explicații a oferit viceprimarul din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 15, 2025 0 296

sala polivalenta

Mai mulți copaci au fost puși la pământ în urmă cu două zile în Parcul Feroviarilor din Cluj, în urma unei furtuni de câteva zeci de minute pentru care ISU Cluj a și trimis mesaje RO-Alert. Clujenii au sesizat situația și au criticat administrația locală că au plantat în acest parc „scobitori”, făcând referire la arborii cu balot pe care Primăria i-a plantat în proiectul de modenrizare a acestui parc.

Și în 2023, în timpul proiectului de modernizare, clujenii sesizau, tot în timpul unei furtuni, că arborii au fost puși la pământ. Într-o imagine din vara lui 2024, Parcul Feroviarilor apare din dronă ca decorat cu scobitori, mulți dintre copaici plantați fiind deja uscați. Deși parcul e pitoresc și a fost lăufat de clujeni, umbra în zilele toride iese din discuție în cazul acestui parc.

Într-un video postat pe rețelele de socializare, viceprimarul Dan Tarcea spune, filmat la fața locului, că pagubele nu sunt așa mari cum s-ar gândi clujenii. Doar 6 copaci din cei peste 535 plantați au fost puși la pământ de furtuna din 13 martie.

„Cei de Eco GArden sunt aici să securizele arborii afectați. Am mai avut alți șapte arbori rupți, din care doi în Parcul Central și restul în cartierele Grigorescu, Mănăștur și Gherogheni. Vreau să spun că acest obiectiv a fost nominalizatr drept „clădirea anului” 2025 de o prestigioasă revistă de arhietctură. Vă invit aici să vedeți cum arată Parcul Feroviarilor. Este un parc fosrte versatil. Care găszuiește diverse chestiuni. Unde părinții și copii mici pot găsi un loc unde să se simtă bine”, a mai spus Dan Tarcea în videoul postat pe Facebook.

 

În realitate, nu parcul, ci pavilionul comunitar din Parcul Feroviarilro a fost nominalziat, alături de Turnul Pompierilor, în cadrul competiției „Builiding of the Year 2025”, la categoriile „Cel mai bun produs aplicat” și „Arhitectură culturală”.  Competiția anuală „Building of the Year 2025” este organizată de renumita publicație internațională ArchDaily, pentru a recunoaște excelența în arhitectură la nivel global.

(foto: cluj24.ro)

 

(Foto: Ordinul Arhitecților din România/Facebook)

(Foto: Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu