Închide

VIDEO Centura de Salvare. Sabin Sărmaș anunță 10 proiecte mici care pot suplini, pe termen scurt, Centura Metropolitană, investiție cu care administrația Boc este în blocaj

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Luminiţa Silea - mai 16, 2024 5 3783

Candidat la Primăria Cluj-Napoca, Sabin sărmaș a prezentat o câteva protecte mici (drumuri, conexiuni în cartiere) care, odată puse în operă de administația locală ar putea genera o gură de aer pentru traficul din oraș.

Intervențiile au fost botezate „centura de salvare” și vizează o serie de conexiuni rutiere și legături între arterele principale, care, potrivit lui Sabin Sărmaș au fost nominalizare de oamenii din cartiere cu care a discutat și apoi proiectele au validate cu specialiști în domeniu, ingineri și urbaniști.

O astfel de centură de salvare ar putea fi implementată mult mai repede decât Centura Metropolitană (proiect prezentat ca vital pentru Cluj, la care s-a lucrat 5 ani de zile și cu care administrația Boc este în prezent în implas, după ce licitațiile organizate s-au anulat de două ori) și ar aduce descongestionări ale traficului în toate cartierele orașului.

Ca model pentru implementarea unror astfel de proiecte ar trebui folosit exemplul administrației din Oradea. „Mai întâi se fac rapid documentațiile apoi se caută sursele de finanțare”, a arătat Sărmaș.

El a arătat că cele 10 proiecte de drumuri din centura de salvare pot fi puse în operă mult mai repede decât Centura Metropolitană. „Sunt circa 8 kilometri străzi. Proiecte mici, nu faraonice, care se pot face acum, până la Centura Metropolitană. E o gură de oxigen pentru oraș, până va fi finalizată Centura Metropolitană. Vin la Primărie și le fac pe amândouă. Dacă nu le-aș putea face, mi-aș da demisia”, a spus Sabin Sărmaș.

Centura de salvare:

Articol comandat de Sabin Sărmaș, CMF: 24240078

5 comentarii

  1. Chiar am vrut sa îl votez,dar când am citit că am el știa din spusele lui de unele „chestii” și până acum a tăcut ….și acum iese la „interval” m-am lămurit…caut alta soluție în altă parte.

  2. Da, îmi plac aceste propuneri! Orașul nostru are mult prea multe puncte de blocaj în trafic, în mod special dimineața și dupa-masa, iar în prezent se face mult prea puțin pentru a elimina aceste blocaje. Nu facem pasaje, nu lărgim străzi, nu facem refugii pentru mijloacele de transport în comun (acestea opresc în stradă ex: str. Borhanciului), nu facem centuri ocolitoare (centură sud, centură nord), și ne mai mirăm ca orașul este atât de aglomerat. Succes!

  3. Da! Centura lui Boc e un dezasru ecologic pt Faget si un proiect megalomanic, supposed to make Boc a pharaoh of new Cluj. Intindeti-va cit va e plapuma. Proiectele mici nu dauneaza mediului.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare