Închide

VIDEO A început festivalul romilor din Cluj, Khetane (Împreună), care are loc în comunitatea din Pata Rât unde locuiesc între 1500 și 3000 de oameni

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - aug. 12, 2022 0 546

Timp de trei zile, la Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului, va avea loc un festival comunitar al romilor care locuiresc aici. Festivalul Khetane (împreună în limba rromani – n.red.) va fi organizateste organizat  în premieră anul acestaîn Cluj, între 12 și 14 august, în Pata Rât. Festivalul este inițiat de Fundația Alt Art, împreună cu oameni din comunitatea de romi și este finanțat, preponderent din fonduri nerambursabile. Intrarea este gratuită. Programul poate fi consultat, mai jos. În cadrul evenimentului se vor cânta manele și muzică lautărească, cap de afiș fiind Prințesa de Aur și Alex de la Cluj. Directorul artistic al festivalului este Andrei Dinescu, fiul scriitorului Mircea Dinescu, care va cânta și în cadrul festivalului cu trupa sa, Impex, cu care cântă manele combinate cu muzică rock și cea electronică.

Primăria Cluj-Napoca a promis în Strategia Orașului pentru următorii ani că, în 2030, comunitatea de romi de la Pata Rât va fi desființată iar oamenii vor fi reintegrați în oraș.

Organizatorii au lansat și un video oficial, filmat cu drona pentru ca toată lumea să găsească locația festivalului.

 

Programul:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu