Închide

Victorie pentru U BT în Europe Cup

Sport by Catalin Suciu - ian. 05, 2017 0 230

U-Banca Transilvania a bifat a doua victorie în cadrul Grupei O a FIBA Europe Cup, faza secundă a grupelor. Într-un meci din cadrul etapei a 3-a, miercuri seara,  baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au trecut de BK Pardubice din Cehia, scor 84-67, în Sala Polivalentă, anunță site-ul oficial al clubului.

În primele două sferturi, ambele echipe au fost foarte apropiate din mai toate punctele de vedere: s-au consemnat nouă situații de egalitate pe tabela de marcaj și niciuna dintre combatante nu s-a distanțat la mai mult de două posesii.

Dacă U-Banca Transilvania a avut procentaje ușor mai bune (45,9 % față de 38,89 % la aruncări din acțiune), cehii au compensat printr-o combativitate mai mare sub panou (22-19 la recuperări), mai ales sub cel clujean (10-7 la cele ofensive). ”Lunetistul” Aleks Rasic a lovit de cinci ori de la mare distanță în primele 20 de minute de joc, precizia lui încărcând un mic avantaj în contul echipei clujene la pauza dintre reprize, scor 43-38.

La revenirea de la vestiare, meciul a curs timp de cinci minute în același mod, cu un Burnett extrem de inspirat la finalizare. De fapt, momentul desprinderii a coincis cu schimbarea acestuia la jumătatea sfertului al treilea, moment din care atacul cehilor s-a gripat.

Nici măcar reintroducerea americanului în ultimul sfert nu a adus revirimentul așteptat, iar U-Banca Transilvania a punctat constant, deși cu destule imprecizii. Meciul s-a încheiat cu o pătrundere frumoasă a tânărului Gheorghe, care l-a servit excelent pe Toth în aplauzele asistenței, una de altfel foarte numeroasă pentru data și ora la care a fost programat jocul.

U-Banca Transilvania – BK Pardubice 84-67 (21-19, 22-19, 22-18, 19-11)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare