Închide

Victor Socaciu, după audierea la DIICOT: „Îi voi rămâne recunoscător profesorului Lucan pentru ce a făcut pentru mine”

ActualitateTop News by Catalin Suciu - ian. 15, 2018 0 724

Audiat în această dimineață de DIICOT, în dosarul medicului Mihai Lucan, cântăreţul Victor Socaciu a spus după întâlnirea cu procurorii că îi va rămâne mereu recunoscător lui Mihai Lucan.

Înconjurat de jurnaliști, Socaciu a spus, în fugă: „În ceea ce privește discuțiile mele cu procurorul, nu pot spune detalii, nu am voie. Îi voi rămâne recunoscător profesorului Mihai pentru ce a făcut pentru mine”. El a refuzat să răspundă altor întrebări.

Socaciu e acuzat de tratament preferențial în cazul unor intervenții chirurgicale. În 2009 Victor Socaciu a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani intrată în moarte cerebrală, în condiţiile în care existau copii care ar fi putut beneficia de acest transplant.

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.