Închide

Viceprimarul din Koln la parada gay: „orașele fără homosexuali și trupe rock vor pierde cursa economică”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 23, 2018 1 501

Câteva sute de persoane au participat azi la a doua ediție a unui marș pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale, un eveniment care a câștigat amploare și a scăzut din tensiune față de prima sa ediție, de anul trecut.
Cluj-Napoca e singurul oraș din țară exceptând Capitala unde e organizat un marș al minorităților sexuale – iar aceasta după ce organizatorii au insistat cu zeci de cereri la Primărie pentru ca în final, la fel ca anul trecut, să li se aprobe un traseu al paradei pe străzi de la periferia zonei centrale: de pe platoul Sălii Sporturilor pe Splaiul Independenței, pe podul Napoca și înapoi pe malul opus al Someșului. Parada a câștigat în amploare față de cea de anul trecut, când traseul a fost mult mai strict, și a scăzut din tensiune – în acest an doar un banner de câțiva metri afișat pe un mal al Someșului – „Homosexualitatea dăunează grav sănătății” – a fost amplasat în zona mitingului, de către Noua Dreaptă.
Mitingul a fost precedat de o serie de discursuri – pe scenă au urcat de exemplu consulii onorifici ai Franței și Olandei la Cluj – Pascal Fesneau și respectiv Wouter Reijers. Ambii au spus că organizarea unui astfel de marș în altă parte decât în centrul orașului e o situație anormală. Invitatul special a fost viceprimarul din Koln, Andreas Wolter: „orașele fără homosexuali și trupe rock vor pierde cursa economică”, a transmis el, printre altele.

actualdecluj.ro a fost la fața locului și a transmis live pe pagina sa de Facebook:


  • Un comentariu

    Scrie un comentariu