Închide

Viceprimar din Cluj: Există posibilitatea să crească prețul biletelor pentru transportul public/Prețul energiei a crescut mult mai mult decât cel al carburanților/ Dar nu vom lua decizii speculative

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 15, 2022 0 144

Viceprimarul Dan Tarcea a spus la Ziua Live că nu exclude ca companiile aflate în contracte cu Primăriea să fie afectate de creșterile prețurilor materialelor de construcții din ultima perioadă, odată cu izbucnirea conflictului militar din Ucraina, însă a spus că acestea vor fi rezolvate punctual, dacă vor apărea. Deocamdată, a a semnalat oficialul, astfel de situații nu există în Cluj-Napoca. El a mai anunțat că nu exclude o majorare a prețurilor biletelor pe transportul public din Cluj-Napoca, mai ales că prețul energiei a crescut mult mai mult decât a crescut prețul carburanților, însă a asigurat clujenii că astfel de decizii se vor lua doar după ce situația se va stabiliza, dacă va fi cazul și dacă Compania de Transport Local va solicita acest lucru.

 

„Din păcate, s-au suprapus niște etape. Prima a fost a pandemiei, care a rupt rutele cu furnizorii din China. Apoi a venit conflictul din Ucraina și a rupt alte legături. Însă n-ar trebui să sărim în apă. Unii opresc livrările sau cresc prețurile. Sunt și companii care și-au făcut suficiente stocuri. La nivelul Clujului nu avem încă situații de acest gen. Nu exclud că vor apărea, dar le vom rezolva la momentul potrivit. Eu cred că vor fi și niște reglementări guvernamentale, dar sper să nu fie pe baza speculei, cum s-a întâmplat în cazul prețului motorinei. UE, România, au nevoie de puțin timp pentru echilibrare. Spre exemplu, statele europene au decis să fie puse în funcțiune centralele pe cărbuni, ca să își sporească independența față de Rusia. Lumea va găsi alternative, în 20 de zile e prea repede. Normal că nici Compania de Transport Public nu e fericită că s-a mărit prețul combustibilului de la 7 la 8 lei, dar există stocuri, bugetele au fost făcute pe un an de zile, nu pe 20. Prețul la energie a crescut mult mai mult decât cel pentru combustibili. Există posibilitatea să crească prețul biletelor la transportul public. Când compania își va face socotelile, vom avea date exacte. Nu vom lua însă decizii speculative ci după ce situația se va stabiliza”, a spus Tarcea la Ziua Live.

Foto: Arhivă Municipiul Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare