Închide

Vicepreședinte de mare bancă despre piața imobiliară din Cluj: ”Deocamdată nu se constată vreun blocaj, ci vedem că multă lume din Transilvania se strânge în jurul Clujului”

Economie by Actual de Cluj - feb. 26, 2020 0 470

Vicepreședintele uneia dintre cele mai mari bănci din România spune că piața imobiliară din Cluj-Napoca nu dă semne de supra încălzire și că, mai mult, există loc de creștere pe cea mai scumpă piață de gen din țară.

Dana Dima, vicepreședintele pe retail al BCR, spune într-o discuție cu reporterul HotNews.ro că deocamdată piața imobiliară nu dă semne de supraîncălzire, nici chiar la Cluj, unde prețurile le depășesc pe cele din Capitală. ”Clujul a crescut în fiecare trimestru cu peste 1% (1,5- 1,7% mai exact, față de București la care în prima parte a anului am văzut o ușoară scădere, urmată de o creștere de 1,5%). Nu aș spune că asistăm la formarea unei bule imobiliare, noi fiind foarte atenți la asemenea evoluții. Politica de risc ne obligă să ne uităm nu doar la scoringul clientului, ci și la lichiditatea pieței din orașe. Deocamdată nu se constată vreun blocaj, ci vedem că multă lume din Transilvania se strânge în jurul Clujului. Este o migrație de populație și de competențe. Această concentrare poate duce la un blocaj dacă și numai dacă ar exista și un blocaj financiar, dar pe segmentul de real estate nimic nu îmi spune în acest moment că se petrece ceva care ar putea să genereze un asemenea blocaj”, spune Dana Dima.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu