Închide

Vicepremierul Raluca Turcan: Este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 22, 2020 1 288

Vicepremierul Raluca Turcan a subliniat, într-o conferinţă de presă la susținută la Sibiu, că va fi imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă, şi, de asemenea, că va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care va deconta 50 de milioane de euro, autorităţilor locale care vor achiziţiona măşti şi dezinfectanţi pentru fiecare şcoală din ţară.

Raluca Turcan mai spus că în toate instituţiile de învăţământ din ţară, chiar şi în localităţile fără apă şi canalizare, vor fi montate containere sanitare.

De asemenea, vicepremierul a reamintit că 750.000 de copii ar trebui să beneficieze gratis, din partea statului, de câte o tabletă sau câte un laptop, pentru sistemul de cursuri online.

„Eu o să vă spun ce pregăteşte Guvernul României pentru începutul de an şcolar. Dincolo de decizia de a începe şcoala faţă în faţă, o decizie extrem de importantă şi în acord cu ceea ce susţin peste 72% dintre părinţi şi profesori, este aceea ca cele 250.000 de tablete achiziţionate deja de către Ministerul Educaţiei să fie completate prin decontarea a încă 500.000 de tablete şi laptopuri, pentru autorităţile locale ce achiziţionează astfel de dispozitive pentru începutul de an şcolar, în situaţia în care avem o evoluţie epidemiologică nefavorabilă şi intrăm în scenariul trei, acela al predării online. Aşadar, 100 de milioane de euro decontaţi pentru autorităţile locale pentru achiziţionarea a 500.000 de tablete şi laptopuri”, a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

Sursa Foto: Digi24

Un comentariu

  1. sa va futem in gura. bine ca aia de la stat au masti gratis, cupoane de vacanta, salariile platite intregi pe toata perioada asta, chiar daca au frecat menta iar noi, privatii, suntem vai de mama noastra si le platim lor TOT ! asa sa va ajute d-zeu daca mai puneti stampila pe muistii astia

Scrie un comentariu