Închide

Vezi cum arăta Sarmisegetusa în vremea Imperiului Roman, în expoziție virtuală 3D la Muzeul de Istorie

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 08, 2016 0 357

Expoziție spectaculoasă la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj – deși închis, acesta se deschide parțial pentru o expoziție 3D ce îți prezintă cum arătau cetățile Roma și Sarmisegetusa, în vremea imperiului roman.

Expoziția a fost vernisată ieri și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie, interval în care vizitatorii pot vedea în 3D cetățile Roma și Sarmisegetusa. Monumente din cetatea eternă, Roma, dar și din capitala provinciei Dacia, Colonia Dacica Sarmizegetusa, pot fi vizitate virtual prin reconstrucții 3D, simulări virtuale ale monumentelor din Forul lui Augustus și Forul Păcii de la Roma, ale Templului Mare din Sarmizegetusa, dar și o simulare interactivă a cercetării arheologice de la Sarmizegetusa de la sediul guvernatorului financiar al Daciei, praetorium procuratoris.
Expoziția 3D Roma – Sarmizegetusa. Turn ON the History reprezintă un concept modern de expoziție interactivă pentru public; e prima expoziție internațională de acest gen în România ce prezintă elemente din cultura antichității clasice romane. Organizatorii invită vizitatorii la o plimbare tridimensională prin care să descoperiți într-un mod interactiv o parte din istoria Imperiului Roman, imperiu care a jucat un rol fundamental în dezvoltarea civilizației și culturii europene. „Expoziția reprezintă un concept unic, combinând artefacte reale, ce vor putea fi descoperite de vizitatori într-un mod ingenios în spațiul expozițional, cu restaurarea digitală 3D a acestora. Publicul va putea avea în acest fel ocazia să manipuleze obiectele pe care arheologii le descoperă în cercetările lor din siturile romane. În acest mediu virtual prietenos, vizitatorii vor putea călători înapoi în timp pentru a regăsi obiecte pierdute și să afle mai multe despre viața strămoșilor lor. De asemenea, cei care vor fi curioși să treacă pragul muzeului clujean vor putea descoperi și o parte din munca de cercetare arheologică a colectivului de cercetare de la Sarmizegetusa”, explică organizatorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu