Închide

Veste bună: Clujul ar putea găzdui meciul de baschet dintre România și Italia, din preliminariile campionatului mondial de baschet

AdministrațieSport by Actual de Cluj - ian. 13, 2018 1 1173

Veste bună pentru iubitorii de baschet din Cluj-Napoca: Sala Polivalentă ar putea găzdui anul viitor meciul de baschet masculin dintre România și Italia, din preliminariile campionatului mondial de baschet.
Meciul e programat pentru 26 februarie iar municipalitatea și-a manifestat intenția de a-l găzdui în Cluj-Napoca; ultimul hop în acest sens e marți, când propunerea e analizată de consilierii locali.
Bugetul propus să fie plătit de municipalitate – căci organizarea acestui meci presupune și costuri de aproape 300.000 de lei – ajunge la 100.000 de lei, propunere inclusă în proiectul hotărârii de consiliu local ce se analizează săptămâna viitoare. De fapt propunerea de organizare a meciului de la Cluj vine de la federația de profil, după ce la sfârșitul anului trecut Cluj-Napoca a fost desemnat unul dintre orașele europene ale sportului. Să precizăm că din bugetul alocat, de 100.000 de lei, mare parte se întoarce la municipalitate, căci cheltuielile totale includ și chiria sălii polivalente, în cuantum de 80.000 de lei. Bugetul mai include indemnizații pentru staff-ul naționalei, de 30.000 de lei, și protocol VIP de 900 de euro. Între costuri mai e inclus și transportul local, 5.000 de lei, și servicii de spălătorie, 1.500 de lei. În total – 278.500.
Meciul ar urma să fie găzduit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea mai mare și mai modernă din țară după cum arată proiectul de HCL. Sala a fost recent modernizată și extinsă și are o capacitate de 10.000 de locuri pe cinci nivele, are un cub video unic în țară cu imagini live. Meciul se înscrie într-o serie evenimente sportive de anvergură găzduite în ultima vreme de oraș, între care Cupa Davis în 2013 și 2016, meciul România-Serbia pentru calificarea la campionatul mondial de handbal feminin, campionatele europene de gimnastică artistică, meciurile dintr-o grupă a campionatului european de baschet și altele.

Un comentariu

Scrie un comentariu