Închide

Vasile Dîncu: Acest Guvern va cădea. PSD nu îşi poate permite să facă niciun fel de înţelegere cu PNL

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - sept. 27, 2021 0 216

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că discursul noului președinte al PNL, premierul Florin Cîțu, e ipocrit, după ce acesta s-a manifestat interesat să încheie o înțelegere inclusiv cu PSD, „cu orice partid dispus să-i susțină guvernul”.

„…Ipocrit Florin Cîțu prin acest discurs al său, parcă mai ieri PSD era cel mai periculos partid…” a comentat Dîncu, referindu-se la promisiunile lui Cîțu de la Congresul PNL, prin care se angaja în fața delegaților că nu va face niciodată o alianță cu PSD, „acest partid toxic”.

„Să negocieze Cîțu cu toate partidele, cum zice… În ce ne privește noi nu ne-am manifestat vreodata interesul de a negocia cu el și nici nu se va întâmpla acest lucru”, a susținut Dîncu în emisiune la Digi24.

Liderul social-democart a continuat, apreciind că Florin Cîțu „este pe ducă” și că el „nu va mai conduce mult timp guvernul”.

„Cîțu trebuia să plece în mod normal…Oricum, el este pe ducă, nu va mai conduce mult timp Guvernul”, a afirmat Vasile Dîncu.

Social-democratul a adăugat că nu există nicio strategie pentru partidul său în susținerea unui guvern minoritar – chiar dacă a admis că nici alegerile anticipate nu reprezintă pentru PSD o alternativă în acest moment, având în vedere „problemele cu care se confruntă țara”.

O variantă acceptată ar fi ca Iohannis, „actorul principal” în această criză politică , să desemneze un premier de la PSD, spune Dîncu.

„Iohannis – actorul principal – va trebui să desemneze din nou un premier, după ce va cădea Guvernul Cîțu, pentru că acest Guvern va cădea (…)”, a spus Dîncu, sugerând că acela va fi momentul ca un membru PSD să preia guvernarea, pentru că oricum social-democrații nu-și vor permite „nici pe față nici pe la spate să facă vreo înțelegere cu PNL și nici să susțină un guvern minoritar”, a spus Dîncu, conform g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu