Închide

Varză a la Cluj: „U” se îndepărtează de locurile promovabile după 2-3 cu Ripensia

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 27, 2019 2 366

Universitatea Cluj a pierdut acasă cu Ripensia și e la patru puncte de Chindia Târgoviște, ocupanta locului secund, și la 7 de Academica Clinceni, locul 1.

Trec etapele, iar U Cluj riscă să-și compromită tot sezonul și tot ce a reușit în ultimii ani, promovări succesive din liga a patra până în a doua. Doar că situația „șepcilor roșii” s-a complicat teribil. După 8-0 la Brăila, „studenții” porneau mari favoriți cu Ripensia Timișoara acasă și teoretic n-ar fi trebuit să aibă probleme.

Gavra a deschis scorul în minutul 22, iar U putea închide meciul, însă Norbert Janos a ratat (24). Apărarea clujenilor e praf, nu de-acum, ci de la începutul sezonului. Taub a trimis slab spre propriul portar, Dumiter a interceptat mingea, a trecut de Bozoancă și a înscris în poarta goală (26). Tot oaspeții au ratat alte ocazii prin Mansour și Popovici.

Dumiter a făcut 2-1 în repriza secundă, după o altă serie de greșeli în apărarea studenților, dar Hațiegan a egalat și a reaprins speranțele clujenilor. Foc de paie, fiindcă în prelungiri oaspeții au marcat din nou pentru 3-2, prin Octavian Drăghici.

Cu 6 etape înainte de finalul campionatului, Academica Clinceni conduce clasamentul cu 73 de puncte. Pe 2 e Chindia (70p), iar U Cluj ocupă locul 3 (66 p). Snagov e pe 4 (63p), iar Petrolul e pe locul 5 (62).

Primele două echipe promovează direct, iar locul 3 va juca un meci de baraj, în sistem tur-retur, cu ocupanta locului 6 din play-out-ul Ligii 1, poziție ocupată în prezent de Hermmanstadt.

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  2 comentarii

  1. După un joc nereuşit al „studenţilor” nu putem pune totul pe seama unor greşeli individuale, aşa cum încearcă să ne aburească acest poate viitor antrenor care îşi face ucenicia în preajma uinui îngăduitor manager, Sabău. Jocul echipei „U” a fost poticnit încă din iarnă, sistemul cu trei fundaşi pe linia de fund a bulversat echipa, au fost aduşi jucători fără har şi îndepărtaţi sau puţin folosiţi cei devotaţi brandului universitar. Lobonţ vede superlative în jocul încâlcit al echipei pa care încă o conduce, suporterii şi sponsorii văd că nu există niciun plan tactic în angrenajul „studenţilor” şi că cele două locuri promovabile sunt tot mai departe. Ar fi multe de spus, dar suntem prea trişti şi am înnegri şi mai mult cenuşiul traseului echipei, care s-a vrut primăvăratic, dar aduce a fi o toamnă sumbră.

  2. Nu va faceti griji in problema viitorului lui „U”.
   Oricine care nu a facut vreodata o greseala, nu a incercat niciodata nimic nou.”
   In fotbal o iei mereu de la capat.

   „Vreme trece, vreme vine,
   Toate-s vechi şi nouă toate;
   Ce e rău şi ce e bine
   Tu te-ntreabă şi socoate;
   Nu spera şi nu ai teamă,
   Ce e val ca valul trece;” (eminescu)

   Nimeni nu are voie sa paraseasca acum echipa.

   Alaturi sa fim e prima,
   Viva „U” CLUJ-NAPOCA !

  Scrie un comentariu