Închide

Vară cu număr record de locuri de muncă. Clujul, printre piețele cele mai active (platformă de recrutare)

Economie by Actual de Cluj - sept. 07, 2021 0 151

Vara aceasta a doborât tecordurile din ultimii trei ani în ceea ce privește numărul de joburi disponibile pe piața muncii, arată datele unei platforme de recrutare. Angajatorii au scos la bătaie cu 16% mai multe locuri de muncă față de vara lui 2019 și cu 38% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Deși a fost o a doua vară atipică în condițiile pandemiei, acest sezon a fost mai activ chiar și decât sezonul estival din 2019, transmite Economedia.ro.

Bucureștiul se menține în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă: circa 42.600 de joburi au fost disponibile doar în Capitală, arată datele platformei de recrutare eJobs România. În același timp, Cluj, Timișoara și Brașov au totalizat peste 43.000 de joburi disponibile, oferta de muncă din cele trei orașe depășind-o pe cea din București.

„Sezonul estival, de regulă, este una dintre cele mai liniștite perioade ale anului în ceea ce privește oferta de locuri de muncă, dar și în ceea ce privește aplicările, având în vedere că o mare parte dintre candidați sunt în concedii și nu sunt atât de preocupați de zona profesională. Însă, în ultimele luni, odată cu ridicarea progresivă a restricțiilor impuse de pandemie, piața a înregistrat un boom: angajatorii recrutează în acest moment cu motoarele turate la maximum, iar candidații, la rândul lor, sunt mai flexibili când trebuie să-și aleagă un job și mai deschiși să facă schimbări în carieră”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu