Închide

Valeriu Gheorghiţă: Nivelul de imunitate depăşeşte 50%, poate chiar se apropie de 60%, dar nu este suficient pentru controlul numărului de cazuri în condiţiile în care varianta Delta este dominantă

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 30, 2021 0 180

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, estimează că 40% din populaţia României a trecut prin infecţia provocată de coronavirus. „Avem un nivel de imunitate cumulată care probabil în momentul de faţă depăşeşte 50%, poate chiar se apropie de 60%. Însă nu este suficient pentru controlul numărului de cazuri în condiţiile în care varianta Delta este dominantă”, a spus acesta la DIgi24, citat de news.ro.

Gheorghiță a mai subliniat că în ultima săptămâna s-au vaccinat cu prima doză 745.000 de persoane.

În ultimele 7 zile sunt aproximativ 745.000 de persoane noi care au fost vaccinate şi sunt două motive importante, percepţia asupra riscului de boală care s-a modificat considerabil, în sensul în care oamenii conştientizează mult mai bine situaţia epidemiologică complicată, riscul de îmbolnăvire, riscul de complicaţii şi riscul de a ajunge la spital, în condiţiile în care vedem că sistemul medical a ajuns la capacitate maximă, mai ales în secţiile ATI. Al doilea aspect este implemnetarea certificatului verde digital la nivel naţional pentru accesul în anumite tipuri de spaţii şi pentru anumite activităţi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a dat ca exemplu Franţa şi a arătat că odată cu introducerea certificatului verde digital a crescut numărul persoanelor programate la vaccinare.

Gheorghiţă a afirmat că în România sunt 1,6 milioane de persoane care au fost confirmate cu COVID-19.
„În momentul de faţă avem peste 1,6 milioane de persoane confirmate. În spatele unui caz pozitiv vorbim de patru-cinci cazuri care sunt neraportate, nediagnosticate. Ceea ce înseamnă că vorbim de un procent de 40 din populaţie care eventual ar fi trecut prin boală, atât cunoscuţi, cât şi necunoscuţi, ceea ce înseamnă aproximativ 8 milioane de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu