Închide

Vaccinările în mediul școlar avansează în ritm de melc la Cluj, o treime dintre cadrele didactice nu s-au vaccinat

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 11, 2021 0 145

În condițiile în care în Cluj rata de infectare a depășit în ultimele săptămâni toate pragurile critice iar în Cluj-Napoca și în alte localități rata de infectare a ajuns azi la un record de la debutul pandemiei până în prezent, situația vaccinărilor în mediul școlar avansează în ritm de melc și, în continuare, o treime dintre cadrele didactice nu s-au vaccinat.

Datele la zi ale Inspectoratului Școlar Județean, obținute de actualdecluj.ro, arată că până acum în Cluj s-au vaccinat împotriva coronavirusului doar mai puțin de 68% dintre cadrele didactice, mai exact 67,9%. Personalul didactic auxiliar, și cel nedidactic, s-a vaccinat în pondere comparabilă, aproape două treimi – 64,68%. În ce privește elevii de peste 12 ani, aici mai puțin de un sfert s-au vaccinat până acum, e vorba de 23,18%.

Situația vaccinărilor în mediul școlar din Cluj a avansat foarte puțin în ultima săptămână: la începutul acestei luni rata de vaccinare în rândul profesorilor era de 67,6%, adică în zece zile rata a crescut cu doar o treime de procent. Situația e la fel și în ce privește personalul auxiliar și nedidactic, în 1 octombrie rata de vaccinare era de 64%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu