Închide

UTCN și-a făcut o fundație prin care vrea să ajute mediul privat să dezvolte produse și servicii noi

ActualitateAdministrațieEducaţie by Actual de Cluj - mart. 30, 2024 0 150

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lansat o nouă Fundației, botezată UNITECH, pe care anunță că dorește să o transforme într-un centru antreprenorial și de inovare. Această fundație urmează să gestioneze sponsorizările din mediul privat și să le orienteze înspre dezvoltarea universității. Concret, în cadrul ei, urmează să fie generate parteneriate între cercetători, studenți din mediul universitar și profesioniști din mediul privat. Fundația își propune să promoveze și inițiativele antreprenoriale locale dar și colaborarea cu administrația publică a profesorilor și studenților din cadrul UTCN.

 

”Înființarea Fundației UNITECH a fost de multă vreme o aspirație, devenită realitate acum, când condițiile sociale, academice și economice au creat cadrul propice pentru această evoluție. Fundația este concepută ca oHouse of the Future” dinamică și inovatoare capabilă să valorifice oportunitățile si potențialul Universității Tehnice din Cluj –Napoca. Fundația deschide premisele prin care se creează o punte între universitate și mediul de afaceri astfel încât  studenții și cercetătorii să-și poată dezvolta și valorifica întregul potențialul creator”, arată prorectorul Daniela Popescu. 

Obiectivele principale ale Fundația UNITECH sunt:

Sprijinirea conferințelor științifice și susținerea dezvoltării profesionale a cercetătorilor universitari, inclusiv prin finanțarea participării la congrese și programe de instruire. 
Valorificarea colaborării între universitate și sectorul privat prin încurajarea transferului de cunoștințe, tehnologii și expertiză între universitate și mediul industrial. În plus, prin fundație se va oferi consultanță precum și acces asistat la facilitățile de cercetare în vederea dezvoltării de produse și servicii noi.
Stimularea spiritului antreprenorial în rândul studenților, pentru a transforma ideile inovatoare în afaceri de succes. Prin programe de incubare și accelerare, fundația va oferi resurse, mentorat și acces la rețele de specialiști pentrua ajuta noile companii facă față provocărilor inițiale și se dezvolte sustenabil. Un scop ambițios al fundației este constituirea unui fond de investiții în colaborare cu mediuleconomic pentru finanțarea start-up-urilor și spin-off-urilorinovatoare.
Dezvoltarea comunității ALUMNI o resursă valoroasăpentru mentorat, networking și parteneriate.

Planurile pe termen lung ale Fundației UNITECH Cluj se concentrează pe consolidarea unui ecosistem inovator și sustenabil în care educația, cercetarea și antreprenoriatul șa se  potențeze reciproc. Sunt entuziasmat de potențialul pe care îl are Fundația UNITECH Cluj pentru comunitatea academică și pentru cea de business din Cluj și din regiune. Ideea de a consolida și aprofunda legăturile dintre universitate și sectorul de afaceri, încurajând în același timp spiritul antreprenorial printre studenți și cercetători, este unul dintre factorii care mă motivează”, spune Alexandru Lazarec, directorul Fundației UNITECH.

Sursă foto: captură

Nici un comentariu

Scrie un comentariu