Închide

Urbanism în vremea coronavirusului. Au refuzat o sală de nunți pe mal de lac

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 13, 2020 2 1321

Un proiect pentru construirea unei pensiuni cu sală de evenimente la Câmpenești în zona lacurilor și a caselor de vacanță a fost întors din drum de Comisia de Urbanism a Județului. Arhitecții le-au recomandat proiectanților să își îndrume beneficiarul către o altă zonă pentru a amenaja o astfel de sală sau, dacă nu, să se reorienteze către un restaurant pescăresc sau orice altă funcțiune care să fie din „filmul de pe lac”.

Pe o parcelă de 3500 de mp situată în comuna Apahida, în intravilanul din Câmpenești, CTB Arhitectură a propus un proiect de amenajare a unei unități de cazare cu 8 camere, restaurant și a unei săli pentru evenimente. Arhitectul Claudiu Tudose a spus că este vorba despre un teren aproape de limita cu extravilanul unde beneficiarul (Grigore Rus), care deținea o sală de evenimente în Cluj-Napoca, a fost nevoit să renunțe la ea și dorește să se ocupe de astfel de activități în continuare și să edifice o astfel de funcțiune la Câmpenești.

(PUD pensiune cu sala evenimente Câmpenești coordonat de arh  Nicolae Ștefănuți )

Arhitecții din Comisia de Urbanism a Județului au formulat obiecții cu privire la funcțiunea propusă opinând că viitoarea sală de nunți va deranja vecinătățile, atât pescuitul prospăt autorizat pe lacurile de la Câmpenești, cât și locuirea din zonă. Mai mult, arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță le-a recomandat proiectanților să lămurească exact ce fel de studiu implică funcțiunea, opinând că e probabil nevoie de un PUZ. Arhitectul Marcel Vancea a spus că este reticent la amenajarea unei săli de evenimente în zona respectivă. De asemenea, Horațiu Răcășan a precizat că pescuitul și evenimentele nu sunt compatibile și vor rezulta conflicte. De asemenea, cei din Comisie au arătat că restaurantul nu ar comporta nicio problemă, dar că, la pachet, proiectul nu e compatibil cu zona de locuințe din Câmpenești. „Să faceți un restaurant pescăresc! Orice din filmul de pe lac”, a recomandat și arhitecta Sofia Gîrda.

Salanță le-a mai cerut proiectanților să recomande beneficiarului ca, în cazul în care dorește sală de evenimente, să își caute alt amplasament compatibil cu funcțiunea.

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  2 comentarii

  1. din filmul: cand statul isi iese din atributii si devine absurd.
   ok, sa faca omu atunci un restaurant pescaresc, mai maricel.
   si dupa o vreme dupa ce are clienti putini sa organizeze si nunti acolo. ca doar nu fi interzis sa pui si muzica cand mananci peste.

  Scrie un comentariu