Închide

Unul dintre cele mai populare muzee din Cluj, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei cu anexa Muzeul Farmaciei, va fi închis mâine de Noaptea Muzeelor, din cauza nemulțumirilor muzeografilor, are program normal

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 17, 2024 0 160

Unul dintre cele mai populare muzee din Cluj, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei cu anexa Muzeul Farmaciei, va fi închis mâine de Noaptea Muzeelor, din cauza nemulțumirilor muzeografilor care se alătură, astfel, protestelor din București și colegilor de la celelalte muzee populare ale Clujului care au decis ca mâine să nu organizeze activități de Noaptea Muzeelor. Inițal MNIT era inclus pe lista muzeelor organizatoare.

Să menționăm, muzeele rămân deschise mâine, dar în programul obișnuit, de la ora 10 la 18, iar intrarea se face pe bază de bilete.

”Dragi prieteni și vizitatori ai MNIT și Muzeului Farmaciei, pe 18 mai ar fi trebuit să ne bucurăm de mult așteptatul eveniment, Noaptea Muzeelor. Din solidaritate față de protestul organizat sâmbătă, 18 mai a.c., la București, de către Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă Culturmedia (din care face parte și Sindicatul Angajaților din MNIT), am luat decizia să nu mai organizăm ediția din acest an”, arată muzeografii.
Culturmedia anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest împotriva  tergiversării măsurilor promise de majorări salariale. Acestea urmau să repună angajații muzeelor și bibliotecilor în rândul salariaților respectați de către autoritățile statului, ceea ce deocamdată nu s-a întâmplat. Ca urmare, federația a organizat un protest, programat mâine la ora 17 în piața Victoriei din București.

În aceeași situație se află și restul muzeelor asaltate în restul anilor de clujeni, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care nu se implică în acest an în Noaptea Muzeelor. Astfel, vasta majoritate a activităților de mâine e susținută de muzeele universităților clujene. Aici programul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare