Închide

Untold s-a deschis oficial. Rectorul USAMV, Cornel Cătoi: „E un fenomen, e pașnic, un bun prilej pentru socializare”. Primarul Boc: „Am fost avertizat la prima ediție că vor veni sute de mii de oameni și vor distruge orașul, însă nicio bancă nu a avut de suferit”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 05, 2022 0 365

Peste 85.000 de oameni au participat la Untold în prima zi de festival, 4 august, arată organizatorii. Pe stadionul Cluj Arena, ziua 1 a fost marcată de mai multe reprezentații susținute de artiști români, dar și de artiști  din topurile mondiale. Ei au fost la fel de încântați precum fanii de atmosfera de la festival. S-au marcat multe premiere și s-au adus foarte multe laude.

Prezent și la alte ediții, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cornel Cătoi spune că personal nu e printre fanii DJ-lor, însă are prieteni pasionați, iar festivalul este un bun prilej de socializare. „A devenit un fenomen pentru Cluj, e un festival pașnic, lumea vine să se mai deconecteze, pentru mine un prilej de  a socializa cu prieteni, cunoscuți pasionați de astfel de reprezentații”, a spus Cătoi. . Pentru noii studenți ai Universității, dar și pentru cei vechi, rectorul clujean spune că îi așteaptă și în 1 octombrie la podul de sus din campusul universitar, sus în vie, la un eveniment special pregătit. „Pasărea Rock îi așteaptă pe toți în 1 octombrie”, a mai spus Cătoi.

„Am fost impresionat de calitatea festivalului și a festivalierilor. Sunt din peste 100 de țări prezenți la acest festival, lucru confirmat ieri. Imaginea Clujului se duce mai exact în 102 țări, lucru mai rar întâlnit și mă bucur că Clujul și prin acest festival își arată calitatea oamenilor de aici. Clujul rămâne pe harta lumii și le mulțumesc clujenilor, organizatorilor și întregii infrastructuri. Oficial au fost anunțați peste 56.000 de oameni în festival, cred că cei mai mulți în prima zi de festival. Asta arată calitatea, de petrecere a timpului liber, de muzică, nu au fost incidente. Am fost avertizat la prima ediție că vor veni sute de mii de oameni și vor distruge orașul, însă nicio bancă nu a avut de suferit. Asta arată că tânăra generație vrea doar să se simtă bine. Noi arătăm respect pentru fiecare opinie exprimată în acest oraș. Lucrăm la diminuarea impactului sunetului, la amplasarea scenelor. În permanență ne vom păstra capacitatea de a colabora. De la an la an au scăzut tensiunile. Găsim de a pune orașul, în primul rând, pe primul loc și apoi, fiecare să se poată simți bine. Voi fi prezent, în primul rând, ca primar (și în celelalte zile – n.red.). Nu am renunțat la Avicii, nu am renunțat la acea melodie, mă bucur că l-am putut avea atunci la Cluj, mulți cred că îl regretă, muzica lui va rămâne pentru eternitate. Mai am câțiva favoriți, Steve Aoki, Tujamo, David Guetta. Îmbin utilul cu plăcutul”, a spus primarul Emil Boc, la Ziua Live, după prima zi de Untold.

Festivalul Untold și-a deschis oficial porțile în 4 august. Potrivit organizatorilor, în prima zi de festival au luat parte peste 85.000 de oameni. Pe stadionul Cluj Arena, ziua 1 a fost marcată de mai multe reprezentații susținute de artiști români dar și de DJ din topurile mondiale. Artiștii au fost la fel de încântați precum fanii de atmosfera de la festival. S-au marcat multe premiere și s-au adus foarte multe laude festivalului și participanților.

„Cei mai cunoscuți artiști români au ajuns pe Cluj-Arena, Inna a avut un show live în care toată lumea de la mainstage a cântat și a dansat împreună cu
artista care a doborât un record de vizualizări pe YouTube. Irina Rimes, Surorile Oșoianu și David Ciente au reușit să aducă emoție autentic românească cu un
live care a combinat elemente din folclorul românesc cu elemente din pop și muzică electronică. Experiența Untold a fost completată pe mainstage de Party-ul Kiss FM care a oferit un moment surpriză: reunirea după 20 de ani a trupei Gaz pe Foc”, au mai spus organizatorii.

Artistul danez Morten (cel care a pus bazele unui noi stil de muzică, future rave), prietenul lui David Guetta a susținut că Untold e în primele 3 festivaluri din lume, nu în primele 5.

Claptone, artistul cu mască, a deschis oficial festivalul într-o reprezentație în care au luat parte și toate creaturile magice și artiștii stradali care participă la festival, un bal mascat cu artificii în care fanii au primit și ei măști.

Steve Aoki, aflat în top 10 cei mai mari DJ-i ai lumii, conform DJ Mag Top 100, a pregătit un set special, realizat în exclusivitate pentru fanii festivalului în care a prezentat și o premieră, ,,The Whistle”, viitorul său single, piesă la care a lucrat cu Timmy Trumpet.
,,Sunt extrem de atașat de acest festival, m-a ajutat enorm în cariera mea. M-a ajutat să cresc ca artist, iar pentru acest lucru vă mulțumesc!”, a spus Aoki, care a creat și un Yat, un șir de unul până la cinci emoji-uri, care poate fi folosit ca nume de utilizator digital pentru festivalul Untold: Contele Dracula, un vrăjitor, o notă muzicală și un alchimist. ,,UNTOLD, anul viitor voi cere 30 de torturi pentru că 10 nu sunt suficiente!”, acestea au fost cuvintele lui Steve Aoki după tradiționalul „Cake Me!”, unul dintre cele mai așteptate momente din set-ul DJ-ului din Statele Unite.

Atmosfera din prima seară a festivalului, văzută de pe scenă, a fost „epică”, au transmis membrii de la Above & Beyond, britanicii axați pe trance prezenți în premieră la festivalul din Cluj-Napoca.

O surpriză pe Main Stage a fost și Vini Vici, duo din care Matan Kadosh a mixat pentru clujeni piese de la Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Fun, Steppenwolf sau chiar Ed Sheeran. Vini Vici a animat stadionul și l-a transformat într-un loc în care s-a cântat sau s-au pus în mișcare mii de licurici.

(Matan Kadosh din duo-ul Vini Vici, pe b-dul Eroilor în Cluj-Napoca)

Programul la scena principală s-a încheiat cu show-ul lui Manuel Riva.

Artiștii de la Galaxy, Alchemy, Daydreaming, Fortune, Time, Tramvai și Retro Party au adunat zeci de mii de fani în prima zi de Untold. Scena Alchemy a fost creată special pentru iubitorii genurilor rap, trap, breakbeat sau dubstep. Paraziții, Macanache, Șuie Paparude, Mario Glass & Bvcovia au inclus în live-ul lor o piesă în premieră pentru fanii Untold, Groove Hustlaz, francezul Malaa și Noisia, în formula DJ Set, au activat una dintre cele mai iubite scene din festival. Untold oferă la fiecare ediție diversitate în stilurile muzicale, iar cultura underground techno are scena ei în festival. În prima zi, pe scena Galaxy au ajuns: DJEFF, Mahony, Raresh și Jamie Jones B2B Loco Dice.

(Steve Aoki aproape s-a plâns că a avut prea puține torturi pentru atmosfera din Cluj-Napoca)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu