Închide

Untold: peste 35 milioane Euro rămân în Cluj-Napoca în urma ediției din 2021

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - sept. 16, 2021 0 469

La o primă estimare, din cei peste 265.000 de participanți în toate cele 4 zile ale festivalului Untold, cei 200.000 veniți din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puțin 175 euro de persoană, pe cazare, transport,restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee, etc, arată organizatorii. Acest lucru, mai spun aceștia, înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană de peste 35 milioane euro, bani care se regăsesc în taxe și impozite, încasări pentru afacerile locale, chirii percepute pe perioada festivalului.

La ediția a șasea a Untold care a avut loc între 9 și 12 septembrie în Cluj-Napoca au participat 265.000 de persoane.  Organizatorii estimează că din totalul participanților, 25% sunt din județul Cluj, 15% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. Și anul acesta, au fost prezenți participanți din peste 100 de țări ca Germania, Franța, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel și SUA până la țări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia.

La un calcul estimativ, arată organizatorii, cu cel puțin o cheltuială de 175 de euro de persoană în perioada festivalului (pentru  cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc), înseamnă că participanții din afara Clujului, adică circa 200.000 de persoane, au adus comunității clujene o infuzie de capital de peste 35 de milioane euro, bani care se regăsesc în impozite și taxe sau în încasări pentru afacerile locale sau pentru cei care și-au închiriat casele pe perioada festivalului.

Cei de la Untold vor investi și peste 1,3 milioane lei pentru amenajarea spațiilor din zona centrală a orașului unde a avut loc festivalul. „În Parcul Central aceste lucrări constau în schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, recondiționare alei, podețe, rigole, bănci, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. Și pe Cluj Arena se derulează lucrări ample pentru înlocuirea întregului gazon, precum și a substraturilor care îl susțin”, au transmis organizatorii.

„Bineînțeles Cluj-Napoca și România au câștigat mult mai mult la capitolul imagine. Se scrie din nou și se vorbește la superlativ în toată lumea, iar toți participanții străini intervievați declară că se bucură că au reușit să ajungă la singurul festival mare din Europa care s-a întâmplat în acest an”, mai spus cei de la Untold.

Cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD a avut loc în perioada 9-12 septembrie 2021 și a adus peste 200 de artiști, dintre care cei mai așteptați au fost David Guetta, Martin
Garrix, DJ Snake, Steve Aoki, Afrojack, Tyga și The Script. Bugetul festivalului a depășit în 2021 suma de 16 milioane de euro. Fanii festivalului se pot înregistra deja pe untold.com, pentru a
fi primii care vor putea cumpăra abonamente la preț special pentru ediția din anul 2022.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare