Închide

Untold amenajează camere sterile pentru copiii bolnavi de cancer din Cluj, festivalierii pot dona până la 100.000 euro. „Poate că printre acești copii, atât de greu încercați de viată, se află următorul cel mai bun DJ al lumii, care în câțiva ani va urca pe scenele Untold, dacă primește tratamentul necesar”

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 01, 2017 1 527

Două camere sterile pentru pacienții bolnavi de leucemie și alte tipuri de cancer vor fi construite la spitalul clinic de urgență din Cluj de către festivalierii Untold.

Sunt primele camere sterile din oraș iar proiectul e estimat la peste 100.000 de euro. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor. „În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor
spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de două ori mai puține șanse la viață decât cei
din țările occidentale”, explică purtătorul de cuvânt al festivalului, Ioana Chifor.

Amenajarea celor două camere sterile are loc cu ajutorul asociației Dăruiește Viață. „“Statisticile arată că în România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare. În Europa, 80% trăiesc”, întărește și președintele asociației, Carmen Uscatu.  „O cameră sterilă asigură tratamentul anual pentru 30 de copii cu forme severe de cancer, care necesită izolare. Noi vrem să construim la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca două astfel de camere. O asemenea investiție “raportează” rezultate cel puțin 10 ani de la momentul inaugurării, astfel că vor putea fi tratați corect 600 de copii”.

Astfel de proiecte de modernizare a secțiilor de oncologie au mai avut loc la spitale din București, Brașov și Timișoara. „Asigurarea unor condiții sterile este vitală pe perioada când copilul cu leucemie face
tratament. Protocoalele în leucemii presupun administrarea unor doze mari de citostatice,
tratamente care salvează vieți, dar care le scad imunitatea micuților pacienți. Izolarea în camere
sterile va ajuta ca tratametul aplicat să fie unul cu adevărat eficient, pentru că în asemenea cazuri
infecțiile sunt cea mai frecventă cauză de deces”, spune conferențiarul Gheorghe Popa, medic
primar pediatrie de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. La Cluj sunt tratați anual 100 de copii la secția de hemato-oncologie de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt tratați anual 100 de copii. „Poate că printre acești copii, atât de greu încercați de viată, se află următorul cel mai bun DJ al lumii sau cea mai bună voce live, care în câțiva ani va urca pe scenele Untold, dacă primește tratamentul necesar”, spune directorul de marketing al festivalului, Adrian Chereji.

Festivalierii pot dona 2 euro printr-un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, trimis în cele patru zile ale evenimentului, sau pot dona în contul bancar al Asociației Dăruiește Viață: RO90INGB0000999903330756, deschis la ING Bank România, până la 31 martie 2018. În plus, toți cei care au primit gratuit o invitație la Untold au posibilitatea să sprijine cauza printr-o donație personală, realizată în urnele situate la intrarea în festival.

Un comentariu

  1. Pana sa fie gata camerele sterile copiii de la spitalul de copii din Cluj se vor „bucura” de cei mai buni dj de la Untold chiar la ei in salon timp de cateva zile si cateva nopti. Adevarul e ca ce poate fi mai frumos decat sa il asculti pe Armin la 4 dimineata intr-o camera de spital dupa ce tocmai ai fost operat in ziua precedenta….

Scrie un comentariu

Tags