Închide

Una dintre cele mai mari platforme de comerț de modă caută programatori la Cluj, unde și-a deschis centru de dezvoltare

EconomieIT by Actual de Cluj - oct. 21, 2022 0 254

ABOUT YOU, compania fashion-tech, angajează specialiști IT pentru centrul de dezvoltare software deschis în primăvara acestui an la Cluj. Platforma de e-commerce spune chiar că își propune să devină unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul software/IT. În România, compania este în căutare de programatori Backend, Frontend, Fullstack, cu experiență în tehnologii precum: PHP, Golang, NodeJS, React, VueJS sau Dart/Flutter. Noul sediu din Cluj a fost gândit după un model de lucru hibrid, iar noii angajați vor putea lucra și din alte orașe și chiar și din alte țări.

ABOUT YOU a intrat pe piața din România în 2019, iar de curând, compania a deschis un centru de dezvoltare software la Cluj. Platforma de e-commerce are o infrastructură bazată pe Cloud, dezvolată alături de SCAYLE Commerce Technology.

Centrul de dezvoltare software de la Cluj este situat în clădirea Central Business Plaza de pe strada Ploiești 9. Noul sediu a fost gândit și adaptat după modelul hibrid de lucru, spun reprezentanții companiei.

„Anul acesta ne-am propus să creștem și să investim puternic în divizia tech, care este și nucleul companiei noastre. Primul pas a fost să deschidem birouri dincolo de granițele germane, momentan suntem prezenți pe piața din Croația și România, unde vrem să ne extindem echipa. În România, suntem în căutare de specialiști software care vor contribui direct la experiența de cumpărare a clienților ABOUT YOU din întreaga lume”, a declarat Iulia Ioana Druță, local HUB Manager About You.

Chiar dacă TECH Hub-ul din România  are sediul la Cluj, membrii echipelor își vor putea desfășura activitatea de oriunde, indiferent de orașul sau țara în care se află.

ABOUT YOU e activă în 26 de piețe europene și are 45 de milioane de utilizatori unici activi lunar și este una dintre cele mai mari platforme de modă din Europa. Acțiunile ABOUT YOU sunt listate la Bursa de Valori din Frankfurt și au fost admise în componența indicelui SDAX®, în septembrie 2021.

Media salariilor în IT, la nivel național, este de 6.000 de lei pe lună, în creștere cu 10% față de începutul acestui an, acesta fiind cel mai bine plătit sector din țară, arată datele unei platforme de recrutare. Municipiul Cluj-Napoca este unul dintre orașele cu cele mai mari salarii medii nete din IT, dar după București și Timișoara. Mai multe aici:

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din IT. Clujul, pe locul 3, după București și Timișoara. TOP salarii

Domeniul IT este cel mai important angajator al Clujului, după cum arată datele agregate de o platformă care realizează clasamente ale societăților comerciale, așa cum rezultă ele din bilanțurile contabile. Conform datelor consultate de Actualdecluj.ro, numărul angajaților din domeniul Software a crescut cu peste 3600 într-un an. Potrivit datelor Topfirme.com, domeniul cu cei mai mulți angajați din județ ține de Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) – cu 21.831 de angajați în 2021.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu