Închide

Un turdean a fost condamnat la închisoare cu executare pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 23, 2022 0 62

Un turdean a fost condamnat la închisoare cu executare pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată.

Rare sunt situațiile în care pentru perturbarea solemnității ședinței de judecată se deschide un dosar penal, unul dintre aceste cazuri a fost judecat în urmă cu câteva zile la Turda.

Fapta, însă, e din 17 martie 2021, când în timpul şedinţei de judecată aferente unui dosar penal din 2019 unde inculpatul avea calitatea de inculpat, când s-a procedat la audierea părților și a acestuia, cel din urmă a întrebuințat cuvinte jignitoare la adresa unui martor, spunând că e mincinos, că vinde droguri, că este un om de ultimă speță, că este mână în mână cu persoana vătămată și că este pus de cineva să îl bage în pușcărie. ”A perturbat prin această conduită activitatea instanței care a solicitat inculpatului în mod repetat să păstreze liniștea, să respecte solemnitatea ședinței de judecată și să vorbească doar atunci când i se acordă cuvântul însă acesta nu s-a conformat”, arată Judecătoria Turda.

Acestuia i s-a deschis dosar penal la mai bine de un an de la comiterea faptei, în 15 iunie. ”Înregistrarea şedinţei de judecată relevă fără nici un dubiu că inculpatul a intervenit, fără a fi întrebat, în timpul şedinţei de judecată, perturbând activitatea instanţei. De asemenea şi martorul a relatat că inculpatul „pe un ton ridicat a spus că sunt martor mincinos, că sunt un om de ultimă speţă, sunt mână în mână cu persoana vătămată, aspecte pe care le-a repetat de mai multe ori. Judecătorul i-a tot atras atenţia că să nu vorbească neîntrebat, să vorbească mai încet dar nu a ascultat şi a continuat cu aceleaşi replici, că sunt martor mincinos, consumator de droguri”.

Inculpatul, aflat deja în penitenciar în altă cauză, a fost condamnat în urmă cu două zile la două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu