Închide

Un student din Cluj a ajuns în comă după un accident cu parașuta

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 25, 2022 0 294

Un student de la Facultatea de Stiințe Economice din Cluj-Napoca a avut parte un accident grav, în timp ce urma cursurile pentru obținerea licenței de parașutist. Tânărul a efectuat un salt, dar cele două parașute s-au încurcat între ele. Bărbatul a căzut în gol de la 1000 de metri.

Tânărul de 21 de ani urma cursuri de parașutism în zona Aeroclubului din Târgu Mureș, în momentul în care a suferit un accident îngrozitor. Băiatul a sărit de la peste 1.000 de metri, dar cele două parașute s-au încurcat între ele și nu au mai putut fi deschise. În urma aterizării necontrolate, parașutistul a ajuns în comă la un spital din Târgu Mureș, transmit știrileprotv.ro.

„Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu