Închide

Un startup din Cluj folosește inteligența artificială în medicină și ia 250.000 Euro finanțare

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 20, 2021 0 137

Un startup clujean care dezvoltă tehnilogii de inteligență artificială pentru soluții medicale folosite inclusiv în terapia împotriva cancerului, a obținut o finanțare de capital de risc de 250.000 de euro de la un grup de investitori români.

Synaptiq a obținut investiția de la fondurile GapMinder VC (prin acceleratorul de business Techcelerator), Cleverage VC și de la doi angel investors, antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate.

Startup-ul s-a evidențiat în programul Advancing AI SEE dezvoltat de Techcelerator în parteneriat cu Google for Startups dedicat soluțiilor bazate pe inteligența artificială, prin produsul high tech și nevoia majoră pe care o adresează. Echipa Synaptiq a fost declarată câștigătoarea competiției Investors Days, eveniment derulat cu participarea notabilă a unor fonduri de investiții și investitori locali și internaționali reputați. Anterior, echipa Synaptiq a urmat sesiunile programului de accelerare, fiind asistată în demersul de investment readiness de echipa de experți a Techcelerator, arată startupcafe.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu