Închide

Un spital din Cluj între primele 10 din țară care primesc tranșe ”simbolice” de vaccin anti-Covid

SănătateTop News by Actual de Cluj - dec. 18, 2020 1 410

Un spital din Cluj este primul în care va avea loc vaccinarea împotriva coronavirusului.

E vorba de spitalul clinic de boli infecțioase din Cluj-Napoca (foto), cel în care au fost tratați și vindecați până acum mii de pacienți infectați cu Covid 19 din Cluj, ba chiar din toată Transilvania la debutul pandemiei, în primăvară. Spitalul din Cluj e singurul deocamdată în care va avea loc vaccinarea, în cadrul unui program al Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

”Astfel, luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotrivaCOVID-19produs de BioNTech și Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020”, arată comitetul.

În România, centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe, care are o valoare simbolică după cum notează instituția, vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece spitale de fază I din țară.

Să mai spunem că în Cluj sunt tratați pacienți infectați cu Covid 19 și în alte spitale, cum ar fi cel de pneumoftiziologie sau cel de recuperare.

Iată lista:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare