Închide

Un sondaj CURS, comandat de Forța Națională, arată că 67% dintre români cred că țare merge într-o direcție greșită. Peste 80% dintre români consideră că suntem tratați cu dublă măsură, în raport cu celelalte state ale UE (P)

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - aug. 04, 2020 0 558

CURS a realizat un sondaj la nivel național, la comanda Partidului Forța Națonală, în scopul determinării perspectivei românilor asupra viitorului țării, raportat nu doar la nevoile și valorile lor culturale, sociale și politice, ci și la relația României cu UE.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1067 de persoane, perioada de realizare: 7-21 Iulie, 2020. Conform datelor principale obținute  67% dintre români consideră că România merge într-o direcție greșită. Cele mai mari probleme identificate sunt : corupția și hoția – 27% și economia și criza economică – 26% , locurile de muncă și șomajul – 22% , criza de sănătate – 22%.

Românii percep discriminarea României în UE față de statele vestice ale UE

– 66% dintre români consideră că România este dezavantajată în comparație cu statele vest-europene.
– 63% dintre români consideră că România beneficiază puțin/deloc din integrarea în UE.

Românii dezamăgiți de cum partidele reprezintă interesele în UE

– Peste 70% dintre români consideră că toate partidele se luptă puțin și deloc pentru reprezentarea intereselor României în UE

Îngrijorările românilor față de UE: România este tratată cu dublă măsură și îi sunt impuse valori neromânești

– Peste 80% din români consideră că România este tratată cu dublă măsură : în România ajung produse mai slabe calitativ decât în UE, – România a dat UE resurse umane și naturale, fără să primească suficient înapoi; 64% dintre români consideră că UE ne impune valori neromânești ;

Îngrijorările românilor față de UE: România este nedreptățită și își pierde suveranitatea

– Peste 80% dintre români consideră că partidele trebuie să promoveze cultura și educația creștină
– Acord – 81%, dezacord – 14%, NS/NR – 5% ;
– Neprimirea în Schengen este o nedreptate pe care UE o face României
– Acord – 77%, dezacord – 12%, NS/NR – 11% ;
– România ar trebui să-și exprime prin referendum acordul sau dezacordul față de orice directivă UE care afectează suveranitatea națională
– Acord – 67%, dezacord – 20%, NS/NR – 13% ;
– Guvernarea Iohannis-Orban este supusă intereselor Germaniei și statelor mari din UE
– Acord – 60%, dezacord – 28%, NS/NR – 12% ;
– Ideea că dezvoltarea țării depinde de fondurile europene este exagerată
– Acord – 58%, dezacord – 33%, NS/NR – 9% ;
– Investițiile statului și ale companiilor românești pot înlocui finanțarea prin fonduri europene
– Acord – 55%, dezacord – 29%, NS/NR – 16% ;
– USR preia teme europene fără să se gândească la specificul național, cum ar fi susținerea minorităților sexuale
– Acord – 43%, dezacord – 29%, NS/NR – 28% ;
– PSD are un mesaj puternic, despre apărarea intereselor României în fața UE
– Acord 38% – dezacord – 48%, NS/NR – 14% ;

Este nevoie de un nou partid care să reprezinte interesele României în fața UE

– Considerați că interesele României în Uniunea Europeană sunt suficient de bine reprezentate?
– Mai degrabă Nu, 73%, Mai degrabă Da, 17%; NS/ NR, 10%;
– Cine ar putea reprezenta mai bine interesele României în UE? Un partid nou – 30%.

Ce măsuri radicale ar trebui să ia un partid nou, preocupat de interesele românilor?

– Aproape 90% dintre români consideră că ar trebui dublate amenzile pentru producători care vând în România produse de o calitate mai slabă decât în vest și că ar trebui suprataxate corporațiile pentru poluarea pe care o generează.
– Peste 75% dintre români se pronunță pentru intrezicerea promovării în publicitatea stradală și audiovizuală a simbolurilor și practicilor LGBT și pentru scoaterea din programa școlară a textelor care promovează simbolurile și practicile minorităților sexuale.
– Peste 75% respondenți susțin reintroducerea religiei ca materie obligatorie în școli și alegerea conducerilor unităților de învățământ prin votul cadrelor didactice și a reprezentaților elevilor din unitățile școlare respective .
– 56% dintre români se pronunță pentru eliminearea educației sexuale din ciclul primar și gimnazial.
– 65% dintre respondenți consideră finanțarea prin piața de capital ca o alternativă la birocrația atragerii fondurilor europene.

Mesaje ale partidului Forța Națională

– Peste 70% din români susțin mesajele critice față de UE privind discriminarea României și mesajul vizând naționalismul economic;
– Peste 60% susțin mesaje critice față de EU privind valorile neromânești și mesajele critice față de clasa politică pentru că nu reprezintă interesele României în UE;

Propaganda gratuită Pro-UE ne arată lipsiți de sentimentul propriei valori

– România în UE : complexul provincialului în vizită la rude bogate, de la oraș.
– Politicienii sunt marii beneficiari ai „generozității UE” prin salariile de zeci de mii de euro pe care le încasează de la UE.
– Populația este realistă știe din experiența migrației, motivele egoiste și interesele naționale ale statelor UE.
– Propaganda gratuită Pro-UE ne arată lipsiți de sentimentul propriei valori și de înțelegerea critică a intențiilor politice din spatele „generozității” UE.
– Generozitatea și solidaritatea UE sunt doar vorbe frumoase. Națiunile europene suverane știu să-și negocieze interesele.
– Dacă Olanda, Austria, Germania n-ar fi avut de câștigat din exporturile în UE, propaganda românească n-ar mai fi avut nimic de prezentat despre summitul UE ca o dovadă a „generozității UE”.

Generozitatea și solidaritatea europeană: Olanda un paradis fiscal pe banii UE , ține România în afara Schengen, împotriva tuturor valorilor UE

– Olanda este un paradis fiscal, care găurește bugetul UE și pune umărul la ținerea României în afara Schengen, împotriva tuturor valorilor UE.
– În loc să folosească criza coronavirus ca argument pentru a renegocia măsurile vizând industria minieră , România a înghițit toate condițiile UE, ex: taxa pe plastic.
– În toiul discuțiilor despre „solidaritatea europeană” –   UE a lovit direct prin Pachetul Mobilitate 1, în industria transporturilor.
– Românii au nevoie de o voce a suveranității naționale în politică.
– România trebuie să-și renegocieze locul în UE.

De ce Forța Națională – statement politic: suveranism și tradiționalism;

– Forța Națională nu este un partid anti-UE, nu este un partid extremist. Locul României este în Europa. Însă atât de mare este propaganda pro-UE, că o critică- realistă a UE, este etichetată anti-UE.
– Dacă afirm că Olandă beneficiază de exporturile în UE, în timp ce folosește banii UE pentru excepții fiscale și blochează aderarea României la Schengen împotriva tuturor valorilor UE, nu înseamnă că sunt anti-UE, înseamnă că nu vreau să fiu luat de prost și că nu accept dubla măsură.
– Asta arată sondajul: că românii vor ca România să nu mai fie tratată cu dublă măsură, vor ca să nu mai fie luați de proști. Românii vor să fie suverani.
-UE ne cere mai multe drepturi pentru minoritățile sexuale, pentru că “așa se respectă valorile UE”, dar UE nu primește România în Schengen, măsură care încalcă toate valorile UE.
– Romînia pierde în UE pentru că politicienii în loc să afirme interesele României, afirmă „generozitatea-solidaritatea europeană”.

De ce Forța Națională – statement politic: suveranism și tradiționalism;

– Politicienii din UE ar fi trebuit să spele picioarele șoferilor de camioane care au ținut economia UE, cu prețul sănătății lor. În loc de mulțumiri, UE le rupe picioarele transportatorilor noștri și politicienii, chiar cei noi, ca dl Cioloș, se abțin la vot, sunt complici.
– Vorbim de solidaritatea UE, dar UE ne omoară transportul.
– Forța Națională nu este un partid extremist.
– Propaganda LGBT este o agendă falsă, neromânească; nu-i asuprește nimeni, sunt pe toate gardurile. Dacă fiecare-i liber să facă acasă la el, ce și cu cine crede, deși nu-i creștinește, nu înseamnă că trebuie să agreseze majoritatea zdrobitoare a cetățenilor pentru care religia creștină, tradițiile și familia reprezintă adevăratele valori la care se raportează. Sondajul arată că 81% dintre cetățeni doresc promovarea culturii și educației creștine, însă ața cum spunea Edmund Burke “Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”
– Alături de dreapta și stânga care de 30 de ani știm cine sunt, USR sunt cea mai mare dezamăgire a politicii de acum. Preiau valori neromânești și înșală tinerii cu propaganda LGBT. Pe de altă parte electoratul este în mare parte dezamăgit de actuala clasă politică, vor altceva; 30% dintre respondenții care intenționează să voteze neexprimându-și opțiunea de vot.
– Votul pentru noi este fie un vot protest, de sancționare a actualei clase politice, fie un vot al speranței de schimbare radicală a modului în care se face politică în România !

De ce Forța Națională – proiecte

– Dublarea  amenzilor  pentru  producătorii  care vând în România produse de o calitate mai slabă decât în țările din vestul Europei;
– România trebuie să-și exprime prin referendum acordul sau dezacordul față de orice directivă UE care afectează suveranitatea națională ;- – — Suprataxarea corporațiilor pentru poluarea pe care o generează;
– Interzicerea promovării în publicitatea stradală și audio-vizuală a simbolurilor și practicilor LGBT (ale minorităților sexuale);
– Susținerea religiei ca materie obligatorie în școli; promovarea culturii și educației creștine;
– Finanțarea prin piața de capital, adică atragerea de bani de la investitori privați din țară și/sau din străinătate, este o alternativă la birocrația atragerii fondurilor europene;
– Sprijinirea capitalului românesc.

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Nici un comentariu

Scrie un comentariu