Închide

Un șofer rupt de beat, cu alcoolemia peste limita la care se instalează coma alcoolică, a fost prins la volan în Gheorgheni

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 26, 2023 0 275

Un șofer rupt de beat, cu alcoolemia peste limita la care se instalează coma alcoolică, a fost prins la volan în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca.

S-a întâmplat în 24 ianuarie, seara în jurul orei 19.30, când un șofer de 56 de ani a fost depistat beat la  volan și reținut pentru 24 de ore. Cel în cauză a fost oprit de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 1,60 mg./l alcool pur în aerul expirat. De obicei alcoolemia se dovedește a fi dublă în sânge față de cea din aerul expirat, iar coma alcoolică se instalează în jurul valorii de 2,5 miligrame de alcool pur în litrul de  sânge. Șoferul a fost dus la spital în vederea prelevării de mostre biologice după care a fost reținut 24 de ore. Acestuia i-a fost deschis dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu