Închide

Un șofer de 20 de ani, la un pas de a-și pierde viața după ce traversează pe calea ferată, distras de telefon, la câțiva centimetri de tren

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 06, 2019 0 300

Un șofer de 20 de ani a fost la un pas de a-și pierde viața după ce a traversat calea ferată fără să observe trenul la doar câțiva metri, distras de telefon.

S-a întâmplat în seara de 4 decembrie când șoferul în vârstă de 20 de ani, din Cluj-Napoca, se întorcea de la muncă, din Jucu, iar o clipă de neatenție putea să-l coste viața. ”La trecerea la nivel cu calea ferată din Jucu Herghelie, acesta nu a respectat semnalele luminoase și acustice, fiind surprins în gabaritul căii ferate de trenul care circulația pe relația Cluj-Bistrița Nord. Cel în cauză ne-a mărturisit că, de-a lungul timpului, a tratat toate lucrurile cu responsabilitate; nu a mai avut niciodată un eveniment rutier. Însă, ne-a relatat că, în acel moment, atenția îi era distrasă de convorbirea telefonică pe care o purta”, au spus polițiștii. Din imagini se poate observa că într-un interval scurt trecerea la calea ferată a fost traversată de două trenuri iar al doilea dintre ele l-a ratat pe șofer la doar câțiva centimetri.

Șoferul a rămas fără permis pentru 90 de zile. ”Mașina se repară, permisul se redobândește. Tânărul își va petrece sărbătorile alături de cei dragi”, au completat aceștia.

ATENȚIE LA TREN!

ATENȚIE LA TREN!,,Doamne-Ți, mulțumesc!” Acesta a fost primul gând al tânărului șofer după ce a reușit să scape fără nicio zgârietură în urma acestui eveniment.În seara zilei de 4 decembrie 2019, tânărul în vârstă de 20 de ani, din Cluj-Napoca, se întorcea de la muncă, din Jucu, iar o clipă de neatenție putea să-l coste viața. La trecerea la nivel cu calea ferată din Jucu Herghelie, acesta nu a respectat semnalele luminoase și acustice, fiind surprins în gabaritul căii ferate de trenul care circulația pe relația Cluj-Bistrița Nord.Cel în cauză ne-a mărturisit că, de-a lungul timpului, a tratat toate lucrurile cu responsabilitate; nu a mai avut niciodată un eveniment rutier. Însă, ne-a relatat că, în acel moment, atenția îi era distrasă de convorbirea telefonică pe care o purta.Acum, îl încearcă sentimente contradictorii. E supărat că a predat permisul de conducere pentru 90 de zile, însă e bucuros că se află printre noi.Mașina se repară, permisul se redobândește. Tânărul își va petrece sărbătorile alături de cei dragi. Suntem convinși că experiența prin care a trecut îl va ajuta să prețuiască mai mult viața și să fie și mai responsabil decât a fost până acum.***Partenerii noștri din cadrul CNCFR S.A. – Sucursala Cluj monitorizează cele mai circulate treceri la nivel cu calea ferată pentru siguranța călătorilor și a participanților la trafic.#PolițiaTransporturiClujNapoca

Publicată de Inspectoratul de Politie Judetean Cluj pe Vineri, 6 decembrie 2019

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu