Închide

Un șofer a rămas fără permis 90 de zile în Florești după ce a depășit o coloană de mașini  și a agățat oglinda retrovizoare a uneia

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 04, 2024 0 162

Un șofer a rămas fără permis 90 de zile în Florești după ce a depășit o coloană de mașini  și a agățat oglinda retrovizoare a uneia.

Șoferul e livrator profesionist și a contestat în instanță sancțiunea primită, dar ieri cererea sa a fost respinsă. Trebuia să se gândească la consecințe înainte să depășească pe linia continuă, a opinat instanța.

Accidentul a avut loc în 18 februarie anul trecut în jurul orei 15, când șoferul circula pe strada Eroilor dinspre Cetatea Fetei și , cu câţiva metri înainte de intersecţie a efectuat o depăşire neregulamentară a coloanei, înainte de intersecţie, peste marcajul longitudinal continuu, depăşind o mașină căreia i-a acroșat cu oglinda laterală dreapta oglinda laterală stânga. Șoferul a fost amendat cu sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

În instanță petentul a invocat faptul căa produs doar o zgârietură oglinzii autoturismului marca Opel şi că are nevoie de carnet pentru că prestează meseria de livrator şi fără permisul de conducere nu ar mai putea să o presteze. Din declaraţia șoferului mașinii lovite a reieșit că petentul a venit din spate, pe contrasens şi, deoarece şi intervenientul a dorit să o ia la stânga, precum petentul, acesta din urmă i-a acroşat oglinda. ”Contrar celor susţinute de către petent, faptul că are nevoie de permis pentru a-şi putea exercita meseria trebuia avut în vedere de însuşi petentul care trebuia să arate mai multă grijă faţă de deciziile pe care le ia în trafic şi să fie primul care să se gândească la situaţia în care ar putea ajunge să îşi piardă dreptul de a conduce pentru o anumită perioadă”, a opinat instanța în decizia de a respinge cererea. ”Restricționarea pentru o anumită perioadă a dreptului de a conduce poate avea un impact major asupra contravenienților în sensul disciplinării lor, dar și pentru a dezvolta un sentiment de responsabilitate și respect în desfășurarea unei activități precum conducerea pe drumurile publice, pe care legiuitorul a înțeles să o reglementeze tocmai dată fiind importanța valorilor ce trebuie protejate. Legiuitorul a considerat fapta ca fiind de un pericol major, dovadă fiind și faptul că s-a prevăzut ca sancțiune complementară obligatorie suspendarea dreptului de a conduce, iar din probele administrate în cauză nu rezultă existența vreunei împrejurări care să justifice modificarea sancțiunii aplicate”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu