Închide

Un singur ofertant la licitația pentru modernizarea iluminatului public din Florești

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 26, 2023 0 200

Primăria Florești a primit o singură ofertă la licitația de peste 1,8 milioane lei lansată vara aceasta pentru modernizarea sistemului de iluminat public din localitate și introducerea de corpuri cu LED. Oferta vine din partea companiei Vodafone România (cu subcontractant Urbioled). În prezent, licitația este în faza de evaluare a ofertei ( calificare/ofertă tehnică).

Proiectul prevede înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc sau sunt deteriorate pe 20 de străzi din localitatea Florești și pe 6 străzi din localitatea Luna de Sus. Administrația locală a primit finanțare de la Agenția Fondului de Mediu pentru această investiție.

„Un nou proiect câștigat în valoare de peste 2 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe bază LED pe străzile comunei Florești-etapa 2. Agenția Fondului de Mediu ne-a aprobat încă un proiect pentru modernizarea sistemulului de iluminat public. Contractul de finanțare a fost semnat săptămâna trecută, astfel obiectivele de eficientizare și reducere a costurilor administrației locale sunt în curs de realizare. Finanțarea va asigura înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc, respectiv sunt deteriorate. Noutatea în această etapă a procesului de modernizare o constituie introducerea posibilității de monitorizare de la distanță a modului de funcționare a echipamentelor, respectiv eficientizarea intervențiilor în caz de defecțiuni, prin tele-gestiune. În această etapă vor beneficia de modernizare șase străzi din satul Luna de Sus, iar în localitatea Florești vor fi cuprinse zonele străzilor: Șesul de Sus, Urușagului, prof. D. Tăuțan, Porii, Catanelor, D. Mocanu, prof. Ioan Rus, Cetății, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcâmului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tăuțiului, V. Gârboului. În momentul de față este în lucru proiectul tehnic care apoi va fi scos la licitație”, explica primarul din Florești, Bogdan Pivariu, la începutul anului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu