Închide

Un sat din Cluj cu doar o sută de locuitori va avea rețea de apă și canalizare, în sfârșit, în secolul XXI

Administrație by Actual de Cluj - feb. 15, 2022 0 346

Un sat din Cluj va avea rețea de apă și canalizare, în sfârșit, în secolul XXI.

E vorba de satul Straja din comuna Căpușu Mare, care vede doar acum apă la robinet. A fost semnat certificatul de urbanism pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare în sat. Situată la aproximativ doi kilometri de reședința comunei, localitatea Straja nu dispune în prezent de rețele centralizate de alimentare cu apă și canalizare, motiv pentru care aprovizionarea cu apă potabilă și deversarea apelor uzate menajere se realizează în mod individual și neunitar.

Proiectul propus prevede realizarea unei aducțiuni de apă și a unei rețele de canalizare în lungime de peste trei kilometri fiecare, care să fie conectate la rețelele publice existente în Căpușu Mare și aflate în administrarea Companiei de Apă ”Someș”, care gestionează rețelele de apă din jumătate din județele Cluj și Sălaj. Totodată proiectul include realizarea de branșamente de apă și racorduri la canalizare pentru gospodăriile și pentru ceilalți consumatori din localitate. Investiția mai cuprinde amplasarea a trei stații de pompare, a mai multor hidranți precum și a unor cămine care vor permite izolarea unui tronson de conductă în cazul producerii unei avarii.

Satul Straja avea la ultimul recensământ, din 2011 …91 de locuitori, în scădere de la 104 cu zece ani înainte. Prima atestare documentară a satului datează din 1219.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare