Închide

Un proiect din Cluj este unul dintre câștigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European, din 31 câștigători trei sunt din România

Cultură by Actual de Cluj - iun. 30, 2022 0 215

Un proiect din Cluj este unul dintre câștigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European, din 31 câștigători trei sunt din România.

Premiile pentru Patrimoniul European, cunoscute ca Premiile Europa Nostra, au fost desemnate astăzi, iar printre cele 31 de proiecte câștigătoare se numără și trei proiecte culturale românești. E vorba de Asociația Semne Cusute pentru proiectul „Semne cusute”, Asociația Gaspar, Baltazar&Melchior pentru proiectul Muzeul de la Piscu și restaurarea ”Casei libertăți religioase” din Cluj. Marele Premiu va fi anunțat în septembrie la Praga.

Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de către Comisia Europeană, iar de atunci sunt conduse de Europa Nostra. Premiile identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural material și imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, sporesc gradul de conștientizare și aprecierea publicului față de moștenirea culturală a Europei. Premiile onorează în fiecare an până la 30 de realizări remarcabile de patrimoniu, printre care până la cinci Grand Prix-uri. Fiecare câștigător al unui Grand Prix primește un premiu în bani, în valoare de 10.000 de euro. În plus, există și un Premiu al publicului, oferit în urma unui vot online efectuat pe platforma Europa Nostra.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu