Închide

Un profesor de drept din Cluj, în cărți pentru șefia Avocatului Poporului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2021 0 259

UDMR a avansat în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare, numele lui Fábián Gyula, profesor de drept în Cluj, pentru postul de Avocat al Poporului, a scris News.ro, citat de G4media.ro.

Surse politice din UDMR și PNL au confirmat pentru G4Media că numele profesorului a fost vehiculat de către UDMR pentru funcția deținută în prezent de Renate Weber, dar au precizat că o decizie definitivă nu a fost luată încă.

Potrivit Hotnews.ro, liberalii l-ar susține pe profesorul universitar Flavius Antoniu Baias de la Universitatea din București, care a fost secretar de stat în Ministerul Justiției sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000).

Deputatul Csoma Botond a confirmat că UDMR îl susține pe Fábián Gyula pentru funcția de Avocat al Poporului, conform unei declarații făcute luni pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.

Deputatul UDMR Csoma Botond a spus că și PNL susține propriul candidat pentru acest post și încă nu a fost luată o decizie în cadrul coaliției pentru numirea finală.

Botond l-a descris pe Fabian Gyula ca fiind un lider echilibrat cu un „CV impecabil”.

Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Informația a fost confirmată de vicepremierul Dan Barna aseară la sfârșitul ședinței coaliției de guvernare. Barna a spus că UDMR a făcut o propunere pentru funcţia de Avocat al Poporului – un ”profesionist în domeniul Dreptului”. ”Abia aştept să vedem CV-ul şi caracteristicile profesionale ale acestei propuneri. Nu cunosc persoana respectivă. Asta e informaţia pe care o am: un profesionist în domeniul Dreptului, din Cluj”, a spus el.

foto: Fabian Gyula, sursa foto: Youtube/ Captură video 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare