Închide

Un producător de carne de pasăre din Cluj a băgat o jumătate de milion de euro în unul dintre cele mai mari proiecte de smart lightning din România, pentru cele 45 de hale ale sale din Cluj și Sălaj

Economie by Actual de Cluj - mart. 14, 2023 0 169

Un producător de carne de pasăre din Cluj a băgat o jumătate de milion de euro în unul dintre cele mai mari proiecte de smart lightning din România, pentru cele 45 de hale ale sale din Cluj și Sălaj.

Anunțul vine de la distribuitorul de energie care a implementat proiectul de iluminat inteligent de peste 500.000 de euro, a fost înlocuit sistemul de iluminat clasic din 45 de hale ale companiei din județele Cluj și Sălaj și e de așteptat ca astfel consumul de energie să se reducă cu peste 70%, iar amprenta de carbon – cu peste 230 tone pe an.

Corpurile de iluminat clasice din cele 45 de hale pentru pui de carne din fermele Corușu, Gilău, Jucu, Lomb din Cluj și Panic din Sălaj au fost înlocuite cu aproximativ 1.800 corpuri de iluminat moderne, cu LED-uri încorporate. Costul – aproximativ 500.000 de euro.   ”Sistemul de control este foarte ușor de instalat și operat în ferme, deoarece asigură transmiterea prin semnal radio a comenzilor (wireless), nefiind astfel necesară instalarea de cabluri suplimentare pentru transmisia de date. De asemenea, sistemul permite o automatizare a acestui proces și elimină aproape integral intervenția umană”, arată distribuitorul de energie electrică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare