Închide

Polițist din Cluj-Napoca trimis în judecată pentru trafic de influență

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 03, 2023 1 2362

Un polițist din Cluj-Napoca a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru trafic de influență.

E vorba de un agent de poliție de la Poliția Municipiului Cluj-Napoca, pe nume Vasile Suciu, trimis în judecată în stare de libertate pentru infracțiunea de trafic de influență. O altă persoană, care nu a fost nominalizată de către anchetatori pentru că e ”o persoană fizică fără calitate specială”, a fost de asemenea trimisă în judecată în același dosar pentru favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada decembrie 2019 – februarie 2020 inculpatul Vasile Suciu, agent de poliție, ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susținerea formală a unui concurs de angajare și ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj. Ulterior, în perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă și primită pentru o presupusă persoană din București, iar diferența urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat, au remarcat procurorii.
În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Vasile Suciu despre unele acte procedurale desfășurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare