Închide

Un oraș din Cluj intră în carantină, un altul scapă la limită – deocamdată

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 03, 2020 0 2681

Orașul Gherla din județul Cluj intră în carantină. Decizia a fost luată în urmă cu puține momente de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În Gherla, azi, incidența cazurilor de infecție cu coronavirus este de 8,44 cazuri la mia de locuitori, în creștere, considerabil peste incidența înregistrată în restul orașelor din județ.

Doar Gherla intră în carantină, nu și cele trei localități limitrofe – Băița, Silivaș și Hășdate. În Gherla vor fi identificate toate persoanele  cu domiciliul în oraș și introduse într-o bază de date dedicate. Totodată se urmărește limitarea la maxim a deplasărilor.

Între altele toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile publice deschise sau închise. Oficierea slujbelor religioase se va face doar în exterior, cu o prezență de maxim 20 de persoane.

Să menționăm, alte două localități din Cluj se află în carantină, e vorba de Sic și Săvădisla.

Un alt oraș scapă la limită de carantinare, deocamdată, e vorba de Dej, cu o incidență de 7,46 la mie, în scădere ușoară față de ieri, astfel că, spune președintele CJSU Mircea Abrudean aceasta a dus la ”neîndeplinirea punctajului minim necesar pentru propunerea carantinei”. ”Vedem cum va fi în zilele următoare”, mai spune el.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu